Συγκλονιστικό video: Η μητέρα του τον θεωρούσε νεκρό – Τον εντόπισε σε βίντεο με τους ομήρους της Χαμάς

Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας ενός απαχθέντος από της Χαμάς η οποία μιλά στον απεσταλμένο του MEGA Γιάννη Χαραμίδη. Η Χαμάς τον απήγαγε την ώρα που διασκέδαζε με τους φίλους του στο πάρτι Supernova στο Ισραήλ. Είναι 21 ετών. Είναι τρομοκρατημένος. Βάζει τα χέρια στο πρόσωπό του. Οι φίλοι του είναι δεμένοι από τα χέρια και το λαιμό, με εμφανή σημάδια από ξυλοδαρμό στο πρόσωπο. Κείτονται όλοι στο πάτωμα, κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο απομόνωσης.

Δάκρυσε η μητέρα του όταν τον αντίκρισε

«Πήγε στο πάρτι με ένα φίλο. 08.45 με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «μαμά, το πάρτι τελείωσε, πέφτουν ρουκέτες παντού. Θα επικοινωνώ μαζί σου κάθε μισή ώρα. Δεν ξέρω τι συνέβη μαμά, σε αγαπώ. Από τότε δεν έχω καμία επαφή μαζί του», είπε η μητέρα του.

Η μητέρα του, όπως λέει αποκλειστικά στον απεσταλμένο του MEGA Γιάννη Χαραμίδη και τον εικονολήπτη Θοδωρή Ρωμανέα πίστευε αρχικά ότι ο γιος της ήταν νεκρός. Όταν είδε το βίντεο συνειδητοποίησε ότι ο γιος της είναι όμηρος της Χαμάς.

«Μετά από αυτό, ξεκινήσαμε να δημοσιεύουμε το όνομά του και φωτογραφίες στο Facebook και στα άλλα ΜΜΕ και λίγες ώρες αργότερα ένας φίλος του τον αναγνώρισε από ένα βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς και όταν είδα το βίντεο αναγνώρισα το γιο μου. Κείτονταν σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλους τέσσερις νεαρούς άνδρες στο πάτωμα, κάποιοι ήταν δεμένοι στα χέρια, ένας από αυτούς με ένα σχοινί γύρω από το κεφάλι του και ο γιος μου ήταν στο πάτωμα και είχε βάλει τα χέρια στο πρόσωπό του. Ήταν τρομαγμένος, τρομαγμένος», είπε η μητέρα του.

«Από εκείνη τη στιγμή η ζωή μου άλλαξε. Ούρλιαξα, δεν ήξερα τι να κάνω, δεν μπορούσα να φανταστώ τι νιώθει μια μάνα όταν μαθαίνει ότι ο γιος της έχει απαχθεί από τη Χαμάς», συμπλήρωσε κλαίγοντας.

Στο πλευρό της Ορίτ Μέιρ βρίσκεται διαρκώς ο θείος του Αλμόγκ.

«Δεν έχουμε ενημέρωση για τον Αλμόγκ και για όλους τους άλλους απαχθέντες. Δεν ξέρουμε εάν τρώει, εάν κοιμάται, εάν μπορεί να πάει στην τουαλέτα, εάν έχει κάνει μπάνιο τις τελευταίες δυο εβδομάδες, δεν ξέρουμε τίποτα, κυρίως δεν ξέρουμε την ιατρική του κατάσταση. Θα μπορούσε να έχει χτυπηθεί. Δεν ξέρουμε τι του έχει συμβεί», είπε ο θείος του.

Η μητέρα είναι σε συνεχή επαφή με την Ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά έως τώρα δεν έχει καμία πληροφόρηση για την τύχη του γιου της.

Σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μητέρα και ο θείος δημοσιεύουν αυτό το βίντεο και αφηγούνται την ιστορία του.

«Ξέρω ότι το παιδί μου είναι ζωντανό από το βίντεο, αλλά δεν ξέρω τι έγινε μετά. Δεν ξέρω τι έγινε, εάν είναι ζωντανός τώρα», είπε η μητέρα του Άλμογκ.

«Ελευθερώστε τους τώρα. Σήμερα», ζήτησαν η μητέρα και η θεία του νεαρού.

Ο Άλμογκ είναι ένας από τους 200 και πλέον ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και τους χρησιμοποιεί άλλοτε ως ανθρώπινη ασπίδα και άλλοτε ως διαπραγματευτικό χαρτί, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους.

Δείτε το video






Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε