O Mark Zuckerberg, Καλύπτει ΠΑΝΤΑ την Κάμερα και το Μικρόφωνο του Λάπτοπ του. Ο Λόγος θα σας Σοκάρει!

Κυκλοφορεί μια φωτογραφία του Mark Zuckerberg, στην οποία φαίνεται να ανησυχεί ότι τον παρακολουθούν. Σε μια φωτογραφία που ανέβασε για να γιορτάσει τους 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες του Instagram ανά μήνα δείχνει το μικρόφωνο και την κάμερα του Macbook του δισεκατομμυριούχου καλυμμένα με ταινία.

Στην φωτογραφία που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, ο Zuckerberg κρατάει ένα πλαίσιο του Instagram που λέει: “Ευχαριστούμε όλους στην κοινότητα μας που μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτή την σημαντική στιγμή!”

Αφού ανέβηκε η φωτογραφία, ένας χρήστης του Twitter, ο Chris Olson, παρατήρησε την ταινία που κάλυπτε την κάμερα και το μικρόφωνο του Macbook του. Λέγεται ότι οι ικανοί χάκερ μπορούν να πάρουν τον έλεγχο της μπροστινής κάμερας όταν δεν είναι καλυμμένη.

Φαίνεται ότι ο Zuckerberg, του οποίου η περιουσία είναι $35.7 δισεκατομμύρια, προσπαθεί να αποφύγει μια τέτοια επίθεση τοποθετώντας ταινία στο λάπτοπ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Zuckerberg δείχνει να ανησυχεί για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα του. Τον περασμένο Φεβρουάριο, φωτογραφήθηκε να κάνει τζόγκινγκ στο Βερολίνο με τουλάχιστον 5 φρουρούς γύρω του.

Μετά την διαδικτυακή απειλή που δέχτηκε από υποστηρικτές του ISIS, ο Zuckerberg δεν ρισκάρει. Έχει 16 άτομα που φυλάνε τον ίδιο, την γυναίκα και την κόρη του στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια. Ο δισεκατομμυριούχος ξόδεψε $5 εκατομμύρια το 2015 για την ασφάλεια του, ενώ σε διάστημα 5 χρόνων, έχει ξοδέψει $16 εκατομμύρια για την προστασία του ίδιου και της οικογένειας του.

Το 2014 ξόδεψε $6,2 εκατομμύρια, περισσότερα από το 2015 δηλαδή, ενώ το 2013 $3,3 εκατομμύρια για την ασφάλεια του. Επίσης, λέγεται ότι έχει ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια και για την ασφάλεια των σπιτιών αλλά και των μετακινήσεων του. Από την άλλη, η Apple ξόδεψε μόλις $209.000 για την ασφάλεια του Tim Cook.

O διευθυντής του Oracle, Larry Ellison, ξόδεψε $1,5 εκατομμύρια για την προστασία του σπιτιού του το 2015, ενώ την ίδια χρονιά ο Jeff Bezos από το Amazon ξόδεψε $1,6 εκατομμύρια για την ασφάλεια του.

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε