Νέα λειτουργία του Facebook ελπίζει να κάνει τους χωρισμούς λιγότερο επώδυνους

Ο χωρισμός στην εποχή των κοινωνικών δικτύων πάει τον πόνο σε ένα εντελώς καινούριο επίπεδο. Αν και πριν μπορούσες να κάψεις τα γράμματα, και τις φωτογραφίες, και τα μπλουζάκια του, σήμερα δεν είναι τόσο εύκολο να ξεφορτωθείς τις αποδείξεις.

Μετά το χωρισμό, τα κοινωνικά δίκτυα μετατρέπονται σε μια γραμμή με ψηφιακά ψίχουλα που σε οδηγούν κατευθείαν στο λάκκο της απελπισίας και σκέφτεσαι πόσο καλά ήταν τα πράγματα παλιά. Αυτά τα γλυκά status στο Facebook και οι χαζές φωτογραφίες στο Instagram γίνονται πικρές αναμνήσεις – και όπου κι αν κοιτάς, νιώθεις ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από το πρόσωπο του πρώην.

Ακόμα χειρότερα, έχεις τόσο εύκολη πρόσβαση σε όλους που η παρακολούθηση τους προφίλ του πρώην στα κοινωνικά δίκτυα είναι δεδομένη. Όταν νιώθεις θλιμμένη, έχεις την τάση να αγκαλιάζεις τη θλίψη σου με όλες τις δυνάμεις: Ξέρουμε ότι το να παρακολουθούμε τους άλλους στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι υγιές, αλλά το κάνουμε έτσι κι αλλιώς.

Ευτυχώς για μας, το Facebook ετοιμάζει μια παρέμβαση. Την Πέμπτη, η ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι δοκιμάζουν μια σειρά λειτουργιών για να απαλύνει κάπως τον πόνο του χωρισμού. Σύμφωνα με μία δημοσίευση σε μπλογκ για το Facebook, όταν κάποιος αλλάζει την κατάσταση του σε «Ελεύθερος», το Facebook θα του παρέχει μια σειρά «εργαλείων», ακόμα και επιλογές να κρύψεις τον πρώην, να κρύψεις τον εαυτό σου από τον πρώην, να κρύψεις όλες τις αποδείξεις της σχέσης σου από οποιονδήποτε δεν είναι ο πρώην σου.

Φυσικά, το να «κρύψεις» κάποιον ήταν πάντα μια επιλογή στο Facebook, αλλά δεδομένων των συχνών αλλαγών της σελίδας σχετικά με τις ρυθμίσεις απόρρητου, κάποιες φορές μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβεις πως στο καλό να το κάνεις.

Το Facebook το κάνει απλό για σένα να έχεις όλα τα προνόμια διαγραφής ή μπλοκαρίσματος του πρώην συντρόφου σου χωρίς να χρειάζεται να κάνεις τίποτα από τα δύο στην πραγματικότητα.

Μπορείς επίσης ταυτόχρονα να «μειώσεις τις φωτογραφίες, τα βίντεο, ή τις ενημερώσεις κατάστασης που θα βλέπει ο πρώην σύντροφός σου» – επιτρέποντας σου έτσι να ελέγχεις πόσο σε παρακολουθεί.

Ίσως πιο ακραίο, αλλά υπάρχει η επιλογή να επιλέξεις ποιος θα βλέπει τις παλιές σου φωτογραφίες και κοινοποιήσεις με τον πρώην, όπως και η επιλογή να αφαιρέσεις την ετικέτα από φωτογραφίες/δημοσιεύσεις μαζί του που δε θες να θυμάσαι. Το τελευταίο είναι το απόλυτο ψηφιακό καθάρισμα, σχεδόν σαν να διαγράφεις τα πάντα μόνος σου.

«Αυτές οι εργασίες είναι μέρος της συνεχούς προσπάθειάς μας να αναπτύσσουμε βοηθήματα για ανθρώπους που μπορεί να περνάνε δύσκολες στιγμές στη ζωή τους», γράφει η Kelly Winters, Υπεύθυνη Προϊόντων του Facebook.

«Ελπίζουμε αυτά τα εργαλεία να βοηθήσουν τους ανθρώπους να τελειώσουν σχέσεις στο Facebook με μεγαλύτερη ευκολία, άνεση και αίσθηση ελέγχου.»

Όταν πρόκειται για χωρισμούς, δεκτή κάθε υποστήριξη.

Credit: hellogiggles.com

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε