iPhone: Eπικίνδυνοι ιοί κρυμμένοι μέσα σε δημοφιλείς εφαρμογές

H Apple αναγκάστηκε αφαιρέσει μια σειρά από δημοφιλείς εφαρμογές για iPhone και για υπολογιστές Mac από το App Store, λόγω ενός επικίνδυνου ιού που μέσω αυτών εξαπλώθηκε στις συσκευές της.

Ο ιός που χτύπησε την Apple ονομάζεται XcodeGhost και σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, λειτουργεί πείθοντας τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν μια τροποποιημένη έκδοση του Xcode – το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία iOS.

Μόλις εγκατασταθεί στο τηλέφωνο, το τάμπλετ ή τον υπολογιστή, η μολυσμένη εφαρμογή μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί από τους χάκερ, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών.

Μιλώντας στο Reuters, η Christine Monaghan, εκπρόσωπος της Apple, επιβεβαίωσε το χτύπημα του ιού, λέγοντας: “Έχουμε αφαιρέσει τις εφαρμογές από το App Store που γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί με αυτό το πλαστό λογισμικό. Εργαζόμαστε με τους προγραμματιστές για να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιείται η σωστή έκδοση του Xcode“.

Μία πολύ δημοφιλής εφαρμογή που έχει χτυπηθεί από τον ιό είναι η εφαρμογή μηνυμάτων WeChat, η οποία έχει πάνω από 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Η WeChat επιβεβαίωσε ότι η εφαρμογή τους είχε επηρεαστεί, αλλά αφορά μία παλαιότερή της έκδοση και η τελευταία ενημέρωση είναι καθαρή από το κακόβουλο λογισμικό.

[via]

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε