Διαδραστική “Θεά Ρομπότ” Μοιάζει με Πραγματική Γυναίκα

Ίσως χρειαστεί να κοιτάξετε δύο φορές για να βεβαιωθείτε ότι βλέπετε καλά όταν δείτε αυτό το νέο διαδραστικό ρομπότ, καθώς ‘μοιάζει με μια πραγματική γυναίκα’.

Έχοντας λάβει τον χαρακτηρισμό ‘Θέα Ρομπότ’, η Jia Jia έχει μακριά μαλλιά και ροζ μάγουλα σαν άνθρωπος, αλλά ακόμα μαθαίνει να επικοινωνεί με τους ανθρώπους.

Αυτό το ανδροειδές έχει σχεδιαστεί με φυσική κίνηση ματιού, η ομιλία της συγχρονίζεται με τις κινήσεις του στόματος και αναφέρεται στους άνδρες δημιουργούς της ως “άρχοντες”.

Αυτό το εκπληκτικό ρομπότ είναι δημιούργημα του Chen Xiaoping και των συναδέλφων του στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, ο οποίος αποκάλυψε σήμερα αυτή την τεχνολογία στη πόλη Hefei, πρωτεύουσα της Ανατολικής Επαρχίας της Κίνας Anhui.

Κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεων, ο Xiaoping χαιρέτησε το ρομπότ, το οποίο αμέσως απάντησε, “Ναι άρχοντά μου, τι μπορώ να κάνω για σένα;”

Η ομάδα χρειάστηκε 3 χρόνια για να ολοκληρώσει το ρομπότ, που μπορεί να μιλά, να δείχνει μικροεκφράσεις και να κουνάει τα χείλη και το σώμα. Φαίνεται ωστόσο ότι κρατάει το κεφάλι με υποτακτικό τρόπο.

Το ανδροειδές είναι προγραμματισμένο να αναγνωρίζει την διαδραστικότητα ανθρώπου/μηχανής, έχει αυτόνομη στάση, πλοήγησης και προσφέρει υπηρεσίες που βασίζονται στη τεχνολογία cloud.

‘Γεια σε όλους. Είμαι η Jia Jia. Καλώς ήλθατε!’ χαιρετούσε το ρομπότ το κοινό στην παρουσίαση της στο πανεπιστήμιο.

‘Μην έρχεσαι πολύ κοντά σε μένα όταν βγάζεις φωτογραφία. Θα με δείχνει χοντρή,’ απάντησε η Jia Jia.

‘Ελπίζουμε να αναπτύξουμε το ρομπότ ώστε να έχει καλές δεξιότητες ομιλίας. Θα προσθέσουμε αναγνώριση εκφράσεων προσώπου και θα τη κάνουμε να αλληλεπιδρά σε ένα βαθύτερο επίπεδο με τους ανθρώπους,’ εξηγεί ο δημιουργός της.

Ανέφερε επίσης ότι η Jia Jia είναι ‘ανεκτίμητη’ andκαι η ομάδα δε σκέφτεται ακόμα τη μαζική παραγωγή.

Η θέα ρομπότ της Κίνας δεν είναι το πρώτο ρομπότ που μοιάζει με πραγματική γυναίκα.

Νωρίτερα φέτος ένα ρομπότ αντίγραφο της ηθοποιού Scarlett Johansson έκανε το ντεμπούτο του, που κλείνει το μάτι και γελάει όταν ο δημιουργός της λέει ότι είναι χαριτωμένη.

Χρειάστηκε στον Ricky Ma 1,5 χρόνο και 50.000 δολάρια να ολοκληρώσει το θηλυκό ρομπότ πρωτότυπο, που αποκαλεί Mark 1.

Παραδέχεται ότι έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με μια σταρ του Χόλιγουντ, αλλά λέει δε θέλει να την αναφέρει. Ανταποκρίνεται σε ένα σύνολο προφορικών εντολών όταν τις εκφωνίζει σε ένα μικρόφωνο.

Το ρομπότ κάνει απλές κινήσεις χεριών και ποδιών, γυρνάει το κεφάλι του και μπορεί να σκύβει.

Επίσης έχει ξανθά μαλλιά και υγρά μάτια, και φοράει μια γκρι φούστα και κοντό μπλουζάκι, και μπορεί να εκτελεί λεπτομερείς εκφράσεις προσώπου.

Ως ανταπόκριση στη φιλοφρόνηση, ‘Mark 1, είσαι τόσο όμορφη’, τα φρύδια και οι μύες γύρω από τα μάτια χαλαρώνουν, και οι γωνίες των χειλιών ανορθώνονται, δημιουργώντας ένα χαμόγελο, και απαντάει, ‘Χεχε, σε ευχαριστώ.’

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε