Apple, Facebook και Google ζητούν νομιμοποίηση γάμων ομόφυλων ζευγαριών

Facebook, Google, Apple, Amazon, Microsoft και 374 ακόμη, μεταξύ των οποίων είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, ενώθηκαν και ζητούν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αποφανθεί υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών σε όλες τις πολιτείες. Οι παραπάνω εταιρείες υποστηρίζουν ότι η νομιμοποίηση των γάμων αυτών ουσιαστικά λειτουργεί θετικά για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Η επιστολή αναφέρει ότι οι διαφορετικοί νόμοι σε κάθε Πολιτεία, όπου επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται ο γάμος σε άτομα ιδίου φύλου, λειτουργεί αρνητικά για τις εταιρείες και είναι πιο κοστοβόρο να προσελκύσουν και να προσλάβουν καλούς επαγγελματίες. Δεν είναι μόνο οι τεχνολογικοί γίγαντες που υπογράφουν την επιστολή, αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις ή πολυεθνικές όπως Coca-Cola, Pepsi, Comcast, Levi’s, Nike, United Airlines κλπ.

Το ζήτημα για την ισότητα στο δικαίωμα του γάμου θα συζητηθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τον Απρίλιο. Αυτή τη στιγμή 36 πολιτείες επιτρέπουν των γάμο μεταξύ γκέι ζευγαριών.

Κάποια από τα πιο γνωστά τεχνολογικά ονόματα που υπογράφουν την επιστολή είναι: Amazon, Apple, AT&T, Cisco, Comcast, Dropbox, eBay, EA, Facebook, Google, Groupon, HP, Intel, Intuit, Microsoft, Orbitz, Pandora, Qualcomm, Twitter, Verizon και Zynga.

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε