Από το πρωί πάλευαν οι διασώστες: Η στιγμή που η ΕΜΑΚ κάνει πάλι το θαύμα της και ανασύρει από τα συντρίμια τη 20χρονη Αϊρίν

Άλλη μια διάσωση, έκαναν οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι κατάφεραν να σώσουν μέσα από τα χαλάσματα την 20χρονη Αϊρίν και να τη βγάλουν με ασφάλεια από τα συντρίμμια που την είχαν καταπλακώσει.

Οι Έλληνες διασώστες, έχοντας παλέψει με δύο δυνατούς μετασεισμούς την ώρα της επιχείρησης, αλλά και με το δοκάρι που είχε πλακώσει το πόδι της 20χρονης, φτάνοντας η ίδια στο σημείο να τους ζητήσει να της κόψουν το πόδι προκειμένου να τη βγάλουν, έφτασαν με επιτυχία στον απεγκλωβισμό της.

Σεισμός Τουρκία: Έβγαλαν ζωντανή από τα συντρίμμια την 20χρονη Αϊρίν

Με αργά και συντονισμένα βήματα, σπάζοντας την πλάκα που τής είχε εγκλωβίσει το πόδι, δίνοντάς της νερό και οξυγόνο, αλλά και έχοντας συνεχώς επικοινωνία μαζί της, η ελληνική ΕΜΑΚ κατάφερε να βγάλει σώα την Αϊρίν και όπως φαίνεται στο βίντεο του Open να την οδηγήσει στο ασθενοφόρο που την περίμενε.

Οι Έλληνες διασώστες είχαν ακούσει τις φωνές της Αϊρίν, από το βράδυ της Τρίτης. Η 20χρονη, είχε καταπλακωθεί από μία νεκρή μητέρα και το παιδί της, οι οποίες είχαν πέσει από τον πάνω όροφο, όταν κατέρρευσε η πολυκατοικία στο Χατάι.

Όπως ανέφερε ο απεσταλμένος του Open, ο Έλληνας διασώστης που είχε άμεση επικοινωνία μαζί της ήταν ο μηχανικός του ΠΣ Κώστας Νίκας. Ο γιος του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος το 1995, στον σεισμό του Αιγίου, έβγαλε από τα συντρίμμια πολυκατοικίας τον 11χρονο Ανδρέα Μπογδάνο.

Σεισμός Τουρκία: Δείτε το video

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη