Ανατριχιαστική μαρτυρία γιατρού από την Γάζα- «Ακρωτηριάσαμε 9χρονο αγοράκι με ελαφρά νάρκωση»

«Κραυγή» αγωνίας από τους γιατρούς στα νοσοκομεία της Γάζας, οι οποίοι αναγκάζονται καθημερινά να αντιμετωπίζουν δεκάδες έκτακτα περιστατικά με τα λίγα μέσα που διαθέτουν, λόγω του εξελισσόμενου πολέμου.

«Το χειρουργείο μας ήταν γεμάτο. Έτσι αρχίσαμε να χειρουργούσε στο πάτωμα, στο διάδρομο», αυτά είναι μερικά από τα λόγια του Δρ. Obeid χειρουργός των Γιατρών χωρίς σύνορα στη Γάζα που περιγράφει τη δραματική κατάσταση.

«Η μητέρα έφερε τη μικρή της κόρη, περίπου 13 ετών, σε αναπηρικό καροτσάκι. Και στο πάτωμα χειρουργούσαμε τον μικρότερο γιο της, έναν 9χρονο ο οποίος έχει ημι-ακρωτηριασμένο πόδι», συνεχίζει λέγοντας.

Μάλιστα όπως λέει έγινε ακρωτηριασμός του ποδιού του 9χορνου αγοριού με ελαφρά νάρκωση, μπροστά στην οικογένειά του.

«Δεν έχουμε τα εργαλεία και έχουμε πολλά περιστατικά. Οπότε απλά ακρωτηριάσαμε με ελαφρά νάρκωση».

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» και συγκλονίζει, ακούγεται ο γιατρός να περιγράφει, ενώ στην εικόνα φαίνεται ένα στιγμιότυπο από την συγκεκριμένη επέμβαση.

Σε αυτή, φαίνεται ο αναισθησιολόγος να προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτό το στόμα του παιδιού για να μην πεθάνει από ασφυξία κατά τη διάρκεια της νάρκωσης.

«Έτσι τον ακρωτηριάσαμε μπροστά στην μητέρα του και την αδερφή του επειδή δεν υπάρχει χώρος και η αδερφή του περιμένει να χειρουργηθεί στη συνέχεια. Δε μπορείτε να το φανταστείτε αυτό. Αυτό το κορίτσι, αυτή η 13χρονη να περιμένει να χειρουργηθεί και να με κοιτάζει καθώς ακρωτηριάζω το πόδι του αδερφού της».

«Στην πραγματικότητα αυτή είναι η κατάσταση. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Δε μπορούμε να κάνουμε περισσότερα» λέει ο χειρουργός.

Προσοχή στις σκληρές εικόνες που ακολουθούν!:

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε