Αυτά τα 7 λάθη θα καταστρέψουν το smartphone σας σε χρόνο ρεκόρ – θα εκπλαγείτε με το Νο. 5!

Για τους περισσότερους, η καθημερινή φόρτιση του smartphone τους έχει καταντήσει ρουτίνα. Υπάρχουν όμως μερικά λάθη που κάνουμε κατά τη φόρτιση του τηλεφώνου, τα οποία θα μπορούσαν να το βλάψουν. Δείτε παρακάτω τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε, αν θέλετε να κρατήσετε το smartphone σας σε καλή κατάσταση…

1. Μην χρησιμοποιείτε φτηνούς φορτιστές από κατασκευαστές χωρίς όνομα

Οι γενικοί φορτιστές είναι φθηνότεροι, αλλά υπάρχει ένας λόγος γι’ αυτό. Συχνά, δεν διαθέτουν κύκλωμα φόρτισης που κλείνει το φορτιστή όταν η στάθμη της μπαταρίας φτάνει στο 100%. Η συνεχής υπερφόρτιση, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο τηλέφωνο.

2. Οι συσκευές γρήγορης φόρτισης δεν είναι πάντα καλή ιδέα

Όταν χρησιμοποιείτε μια συσκευή γρήγορης φόρτισης, όπως είναι μια τράπεζα ισχύος, η μπαταρία εκτίθεται σε υψηλότερη τάση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση που μπορεί να καταστρέψει την μπαταρία και το τηλέφωνό σας.

3. Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας συνδεδεμένο στο φορτιστή κατά τη διάρκεια της νύχτας

Οι περισσότεροι φορτιστές που έρχονται με τα τελευταία smartphones, έχουν ενσωματωμένα κυκλώματα που διακόπτουν το ρεύμα όταν η μπαταρία είναι γεμάτη. Αλλά αν δεν είστε σίγουροι αν ο φορτιστής σας διαθέτει αυτή τη λειτουργία, μην το αφήνετε να φορτίζεται όλη τη νύχτα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτιση που θα καταστρέψει την μπαταρία.

4. Αποφύγετε τις εφαρμογές μπαταρίας

Υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές που βοηθούν στο να παρακολουθείτε την απόδοση της μπαταρίας σας. Αυτές μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες, αλλά εάν δεν παρέχονται ή δεν συνιστώνται από τον κατασκευαστή του smartphone, ίσως είναι καλύτερο να τις αποφεύγετε. Πολλές από αυτές τείνουν να βάζουν τεράστια πίεση στη μπαταρία σας και κάποιες φορτώνουν ακόμα και ανεπιθύμητη διαφήμιση στο τηλέφωνό σας.

5. Αποφύγετε τη σταθερή φόρτιση

Πάντα, να αφήνετε την στάθμη της μπαταρίας σας να πέφτει περίπου στο 20% πριν την φορτίσετε. Όταν μια μπαταρία φορτίζεται συνεχώς πριν είναι πραγματικά απαραίτητο, μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της. Αλλά επίσης, δεν πρέπει και να το πηγαίνετε στο άλλο άκρο – αφήνοντας το επίπεδο της μπαταρίας σας να πέφτει στο 0%. Ούτε και αυτό δεν είναι καλό.

6. Μη χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ενώ φορτίζεται

Χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας ενώ είναι συνδεδεμένο, αυξάνει τη θερμοκρασία του και προκαλεί σοβαρή πίεση στην μπαταρία.

7. Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας στη θήκη του όταν το φορτίζετε

Εάν έχετε το smartphone σας μέσα σε θήκη, να την αφαιρείτε πάντα πριν το φορτίσετε. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να ζεσταθεί. Όταν το τηλέφωνο βρίσκεται σε θήκη, αυτή η θερμότητα παγιδεύεται στο τηλέφωνο και η αυξημένη θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αυτό.

Credit: Cleverly

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε