9 Εκπληκτικές δυνατότητες που έχει το smartphone σας και δεν είχατε ποτέ φανταστεί!

Τα smartphones μπήκαν τόσο γρήγορα στη ζωή μας, που δεν έχουν όλοι το χρόνο να μάθουν τι πραγματικά μπορούν να κάνουν. Επιπλέον, η πρόοδος συνεχώς εξελίσσεται και οι δυνατότητές τους ολοένα και αυξάνονται.

Μάθαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά χρήσιμα κόλπα, που θα σας λύσουν τα χέρια σε μερικά προβλήματα.

Εφαρμογές κλωνοποίησης

Στο μενού των τελευταίων εκδόσεων του Android, υπάρχει ένα στοιχείο «Εφαρμογή-κλώνος», όπου μπορείτε να αντιγράψετε την εφαρμογή που θέλετε με ένα κλικ. Ο κλώνος είναι χρήσιμος για όσους χρησιμοποιούν ένα κοινωνικό δίκτυο με διαφορετικούς λογαριασμούς. Για όσους χρήστες η έκδοση του Android δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία, υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα για την κλωνοποίηση.

Κατεβάστε βίντεο και τραγούδια από το YouTube

Από προεπιλογή, η Google κρύβει εφαρμογές με δυνατότητα λήψης βίντεο από το YouTube από το επίσημο κατάστημα της. Αλλά υπάρχουν επιπλέον εφαρμογές που μπορείτε να βρείτε. Μερικές προτείνονται εδώ και καιρό, ενώ άλλες είναι καινούριες. Η βασική αρχή είναι να κάνετε επικόλληση τον σύνδεσμο του βίντεο, ή να τον βρείτε μέσω της εφαρμογής.

Μετατρέψτε το smartphone σε ζυγαριά

Αποδεικνύεται ότι ένα μικρό αντικείμενο ή τρόφιμο μπορεί να ζυγιστεί με τη βοήθεια της ειδικής εφαρμογής που θα μετατρέψει το smartphone σας σε μια ζυγαριά. Δείτε επίδειξη της εφαρμογής σε αυτό το βίντεο.

Δύο παράθυρα σε μία οθόνη

Θα θέλατε να διαβάζετε ένα e-book και παράλληλα να ψάχνετε σε ένα λεξικό; Ενεργοποιήστε την επιλογή πολλαπλών παραθύρων! Κατεβάστε αυτή την εφαρμογή για να εργάζεστε παράλληλα με πολλές εφαρμογές.

Ενεργοποιήστε την ασφαλή λειτουργία

Αυτή η λειτουργία είναι απαραίτητη για τον εντοπισμό σφαλμάτων του συστήματος και την απεγκατάσταση εφαρμογών που παρεμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του τηλεφώνου σας. Στο τηλέφωνο ή το tablet, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας. Εμφανίζεται ένα μενού με επιλογές, πατήστε και κρατήστε παρατεταμένα την επιλογή «Απενεργοποίηση». Όταν σας ζητηθεί να προχωρήσετε σε ασφαλή λειτουργία, κάντε κλικ στο OK.

Χρήση offline χαρτών

Τo mobile internet στην περιαγωγή είναι πολύ ακριβό. Τι γίνεται όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους χάρτες; Κατεβάστε τους χάρτες της περιοχής στο τηλέφωνό σας, απενεργοποιήστε τα δεδεμένα, αλλά αφήστε το GPS ενεργοποιημένο. Η τοποθεσία σας στους offline χάρτες θα καθοριστεί μέσω δορυφόρου χωρίς ροή των δεδομένων.

Πληρωμή με το smartphone σας αντί με την κάρτα

Χάρη στη λειτουργία NFC που υπάρχει ενσωματωμένη σε πολλά μοντέλα τηλεφώνων, μπορείτε να συνδέσετε τον τραπεζικό λογαριασμό σας στην κάρτα στο αντίστοιχο λειτουργικό σύστημα (Apple). Η πληρωμή γίνεται δεκτή μέσω συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών σε χιλιάδες καταστήματα, όπου γίνεται ανέπαφη πληρωμή.

Ένας εύκαιρος σαρωτής

Σαρώστε οποιοδήποτε έγγραφο, κείμενο ή φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone σας. Αυτό γίνεται μέσω ειδικών εφαρμογών , που όχι μόνο αναγνωρίζουν το έγγραφο, αλλά και το αποθηκεύουν στο cloud.

Απεριόριστη αναζήτηση

Μέσα από την εφαρμογή Google Goggles, μπορείτε να αναζητήσετε οτιδήποτε. Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι αντί για ερωτήματα αναζήτησης , χρησιμοποιείτε την κάμερα του smartphone σας. Είναι ιδιαίτερα βολικό για να κάνετε έρευνες που σχετίζονται με τα τρόφιμα, εμπορεύματα, εικόνες και barcodes.

Συνδέστε το smartphone σας σε άλλο smartphone

Χάρη στο One-Touch-Go (OTG) κάθε σύγχρονο smartphone μπορεί να συνδεθεί με περιφερειακά, συμπεριλαμβανομένου μιας δεύτερης συσκευής. Γ

Credit: Adme

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε