8 Μυστικοί Τρόποι για να απελευθερώσετε χώρο στο iPhone σας ΧΩΡΙΣ να διαγράψετε Φωτογραφίες

Ακόμα και η μνήμη συσκευών iPhone χωρητικότητας 16 GB, κάποια στιγμή ενδέχεται να γεμίσει με εφαρμογές, ενημερώσεις, βίντεο φωτογραφίες και άλλα δεδομένα. Αλλά υπάρχουν κάποια κόλπα και συμβουλές για να απελευθερώσετε λίγο χώρο στη συσκευή σας, χωρίς να διαγράψετε τις φωτογραφίες σας.

1. Περάστε από όλα τα βήματα ενοικίασης μιας ταινίας, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να την νοικιάσετε.

Το λειτουργικό σύστημα iOS απελευθερώνει άχρηστα δεδομένα της κρυφής μνήμης στο κινητό σας για να προετοιμάσει χώρο στη μνήμη για να κατεβάσετε την ταινία. Απλά μη φτάσετε μέχρι το τελευταίο βήμα της πληρωμής και εύκολα θα απελευθερώσετε μέχρι 3 GB στο iPhone σας.

2. Διαγράψτε αχρησιμοποίητες ή μη απαραίτητες εφαρμογές.

Αν δεν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες εφαρμογές ή έχετε κατεβάσει εφαρμογές που ούτε καν θυμάστε τι σκοπό εξυπηρετούν, τότε διαγράψτε τις, και αν προκύψει η ανάγκη κατεβάστε τις ξανά αργότερα.

3. Διαγράψτε παλιότερα μηνύματα

Χρειάζεστε πραγματικά να κρατάτε αρχείο με μηνύματα που έχετε στείλει σε όλες τις επαφές σας ακόμα και πριν μερικούς μήνες ή χρόνια; Απαλλαγείτε από παλιές συζητήσεις που ποτέ δε θα ξανακοιτάξετε καν, απελευθερώνοντας χώρο στη μνήμη. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις>Μηνύματα>Επιλέξτε την επιλογή «Κρατήστε μηνύματα για 30 μέρες» και απολαύστε τον έξτρα αποθηκευτικό χώρο.

4. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία My Photo Stream

Οι πρόσφατες φωτογραφίες στην ουσία αποθηκεύεται στο κινητό σας εις διπλούν με αυτή την επιλογή, και δεν είναι καν απαραίτητη, εκτός και αν θέλετε να συγχρονίσετε το iPhone με το iPad σας.

5. Η HDR λειτουργία αποθηκεύει δύο εκδόσεις των φωτογραφιών. Μην κρατάτε και τις δύο.

Η κάμερα του iPhone είναι φοβερή και η HDR λειτουργία σας προσφέρει πολύ ποιοτικές φωτογραφίες ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Το θέμα είναι ότι το κινητό θα αποθηκεύει τόσο την HDR έκδοση της φωτογραφίας και μία έκδοση χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό. Πάτε στις Ρυθμίσεις>Φωτογραφική & κάμερα> και ξετσεκάρετε την επιλογή «Κρατήστε τις κανονικές φωτογραφίες».

6. Καθαρίστε τη κρυφή μνήμη του browser

Πάτε στις Ρυθμίσεις> Safari (ή Chrome ή Firefox ή όποια άλλη εφαρμογή browser χρησιμοποιείτε) και επιλέξτε «Καθάρισμα Ιστορικού και δεδομένων».

7. Απαλλαγείτε από αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών.

Οι αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών όχι μόνο μειώνουν τη χωρητικότητα της συσκευής, αλλά επιβαρύνουν και την μπαταρία. Ρυθμίστε το να λειτουργεί μόνο σε WiFi ή να ενημερώνετε μόνοι σας τις εφαρμογές όποτε θελήσετε. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> iTunes & App Store -> Απενεργοποιήστε τις ενημερώσεις.

8. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Google Photos

Οι Google εφαρμογές δεν είναι πλέον για συσκευές με λειτουργικό Android, τώρα μπορείτε να τις απολαύσετε και στο iPhone σας. Η εφαρμογή Google Photos αποθηκεύει τις φωτογραφίες σας online, δωρεάν για πάντα. Αποθηκεύεστε ποιοτικές φωτογραφίες στην εφαρμογή, όποτε συνδέεστε σε WiFi. Πάτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Google Photos app, επιλέξτε «Απελευθέρωση χώρου» και η εφαρμογή αυτόματα θα διαγράψει όλες τις διπλές φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο κινητό και παράλληλα έχουν ανέβει online.

Credit: Distractify

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε