8 Κρυφές Λειτουργίες που έχουν τα Android Smartphones αλλά το 90% των Χρηστών δεν Γνωρίζει. Την 6η Αξίζει να τη Δοκιμάσετε!

Ίσως είναι αδύνατο να βρείτε ένα άτομο που δε θα έχει στην τσέπη του μια συσκευή smartphone. Αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές ενδιαφέρουσες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος Android, που πιθανόν να μη γνωρίζουν οι περισσότεροι.

Ο ευκολότερος τρόπος για να εξοικονομήσετε ενέργεια

Αν επιλέξετε για την Android συσκευή σας ταπετσαρία ένα μαύρο ή σκούρο φόντο, αυτομάτως ο φωτισμός των pixels απενεργοποιείται, και θα παρατηρήσετε ότι το τηλέφωνο ή το tablet σας αρχίσει να εξοικονομεί μπαταρία για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν και αυτό το χαρακτηριστικό δεν ισχύει σε όλες τις Android συσκευές, εφαρμόζεται, για παράδειγμα, στην πλειοψηφία όλων των Samsung smartphones. Ελέγξτε το!

Φωνητική αναγνώριση κειμένου

Αυτό το άρθρο όχι μόνο μπορείτε να το διαβάσετε, αλλά και να το ακούσετε, φυσικά, αν έχετε Android. Έτσι, εάν σας αρέσει να λαμβάνετε τις πληροφορίες σας φωνητικά, τότε στις ρυθμίσεις επιλέξτε «Αποτελ. μετατρ. κειμένου σε ομιλία»

Απομακρυσμένος έλεγχος του smartphone

Απλά πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις -> Ασφάλεια -> Διαχειριστές συσκευών» και επιλέξτε «Διαχείριση συσκευής Android», επιλέξτε το πλαίσιο μπροστά από την στήλη «Απομακρυσμένος εντοπισμός αυτής της συσκευής». Τώρα, αν χάσετε το smartphone σας, μπορείτε να επαναφέρετε όλα τα δεδομένα σας και να κλειδώσετε τη συσκευή σας μέσω αυτής της ιστοσελίδας.

Ενεργοποίηση «κατάσταση επισκέπτη»

Αν θέλετε να δώσετε τη συσκευή σας σε κάποιο άλλο πρόσωπο, διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτικότητα όλων των προσωπικών σας πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στο smartphone ή το tablet, απλά χρησιμοποιήστε τη «λειτουργία επισκέπτη». Περάστε με δύο δάχτυλα την αρχική οθόνη και στις γρήγορες ρυθμίσεις που ανοίγει, κάντε κλικ στο εικονίδιο του χρήστη, το οποίο βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία. Αμέσως εμφανίζεται η λειτουργία «Προσθήκη Guest», και θα είστε σε θέση να επιλέξετε ποιες ενέργειες μπορούν να είναι διαθέσιμες στην συσκευή για τον επισκέπτη.

Μεγεθυντικός φακός

Τα άτομα με μειωμένη όραση δεν γνωρίζουν καν πως αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να απλοποιήσει τη ζωή τους. Απλά πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις -> Προσβασιμότητα -> Κινήσεις μεγέθυνσης». Στη συνέχεια, θα είστε σε θέση να μεγαλώσετε οποιοδήποτε τμήμα της οθόνης, απλώς αγγίζοντας το τρεις φορές.

Σύνδεση μέσω κινητής συσκευής

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Internet από πολλές συσκευές δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ξεχωριστό 3G μόντεμ ή άλλη συσκευή. Αυτή την εργασία αναλαμβάνει το smartphone σας. Στις «Ρυθμίσεις -> Περισσότερα…->Tethering & φορητό hotspot», τσεκάρετε την επιλογή «Φορητό Wi-Fi hotspot.

Διαχειριστείτε το smartphone με κινήσεις του κεφαλιού

Μερικές φορές υπάρχουν στιγμές που απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας gadget, αλλά τα χέρια είναι απασχολημένa ή στο δρόμο κάνει τόσο κρύο που δεν θέλετε να αποχωριστείτε τα ζεστά σας γάντια. Και αυτό το πρόβλημα έχει μια λύση! Με την εγκατάσταση της δωρεάν εφαρμογής EVA Fashial Mouse, μπορείτε να διαχειριστείτε την Android συσκευή σας μέσω κινήσεων του κεφαλιού!

Κρυφό παιχνίδι

Ξεκινώντας με την λειτουργική έκδοση Android 2.3 Gingerbread υπάρχει ένα μικρό δωράκι παιχνίδι για τους χρήστες, που όμως δεν είναι και τόσο εύκολο να το βρείτε. Πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις» και μεταβείτε στο στοιχείο «Πληροφορίες τηλεφώνου» ή «Σχετικά με το tablet». Πατήστε μερικές φορές γρήγορα στο στοιχείο «Έκδοση Android», και στην οθόνη σας θα εμφανιστεί ένα κρυφό mini παιχνίδι!

Credit: Adme

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε