7 πολεμικές εφευρέσεις των Ναζί που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους

Το Horton Ho 229: Ήταν το πρώτο Stealth αερομαχητικό. Ένα θαύμα της αεροναυπηγικής ήταν χρόνια μπροστά από την εποχή του και μπορούσε να πετάει με 965 χιλιόμετρα την ώρα και να ανέβει σε υψόμετρο 15 χιλιομέτρων. Δεν πρόλαβε να πετάξει στον παγκόσμιο πόλεμο, γιατί παράχθηκε το 1944 όταν τελείωσε ήδη ο πόλεμος.

Η κινητή νάρκη Γολιάθ: Αυτό το χαριτωμένο μικρό τανκ ήταν στην πραγματικότητα ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα με μια διαφορά: ανατίναζε στον αέρα μόλις έφτανε τον στόχο του. Η μικρή μηχανή πολέμου κινούταν με 10 χιλιόμετρα την ώρα και παρέδιδε στον στόχο του 100 κιλά εκρηκτικών. Το μόνο μειονέκτημα ήταν ότι συνδεόταν με τον τηλεκατευθυνόμενο μηχανισμό μέσω καλωδίωσης που έφτανε τα 3 χιλιόμετρα και ο εχθρός μπορούσε εύκολα να κόψει τα καλώδια για να το απενεργοποιήσει.

Το Fritz X: Ήταν μια βόμβα που κατευθυνόταν με ραδιοφωνικά σήματα και ήταν ιδιαίτερα τρομακτική γιατί μπορούσε να αφεθεί από ύψος 6 χιλιομέτρων, γεγονός που δε μπορούσαν να την εντοπίσουν τα αντιαεροπορικά όπλα. Ζύγιζε 1,5 τόνο και μπορούσε να διαπεράσει θωράκιση 70 εκατοστών. Μια τέτοια βόμβα κατόρθωσε να βγάλει εκτός μάχης 2 αμερικάνικα πλοία για ένα έτος σε μια ναυμαχία το 1944 με τους Ιταλούς.

Το Panzer VIII Maus: Αυτή η πολεμική μηχανή ήταν μητέρα όλων των τανκς. Ζύγιζε 188 τόνους και θα μπορούσε να φέρει τη νίκη στη Γερμανία αν είχε παραχθεί λίγα χρόνια νωρίτερα. Ήταν εξαιρετικά ακριβό και κατασκευάστηκαν μονάχα 2 τέτοια τανκ, και τα 2 τα κατέλαβαν οι Σοβιετικοί. Επίσης ήταν εξαιρετικά αργό και έφτανε τα 13 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Schwerer Gustav: Αυτό φαίνεται σα να το κατασκεύαζε κάποιος κακός σε ταινία του James Bond για να καταλάβει τον κόσμο. Είναι το μεγαλύτερο κανόνι που κατασκευάστηκε ποτέ στον κόσμο, ζύγιζε 1.350 τόνους. Έπαιρνε βλήματα που έφταναν σε απόσταση 46 χιλιόμετρα. Το μειονέκτημα φυσικά ήταν το μέγεθος. Χρειαζόταν ένα τεράστιο αριθμό αντρών για να μετακινηθεί, να το στήσουν και να λειτουργήσουν αυτό το τέρας. Κατασκευάστηκαν μόνο 2 τέτοια κανόνια.

Το STG 44: Είναι πιθανόν το πρώτο αυτόματο όπλο που κατασκευάστηκε και ενέπνευσε τη δημιουργία του ΑΚ-47. Είχε ένα βοηθητικό εξοπλισμό που βοηθούσε στον πυροβολισμό σε γωνίες και ένα άλλο που διέθετε υπέρυθρη ακτινοβολία για νυχτερινή όραση.

Το Messerschmitt Me 163 Komet: Ήταν ένα περίεργο αερομαχητικό που ταξίδευε με 1126 χιλιόμετρα την ώρα. Αν και πολύ γρήγορο, δεν είχε μεγάλες ικανότητες για μάχες, που αποδεικνύεται από το γεγονός που ενώ κατασκευάστηκαν 300 τέτοια αεροπλάνα, κατάφεραν να καταρρίψουν μόνο 9 εχθρικά αεροπλάνα.

Credit: ebaumsworld.com

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε