6 Πανίσχυρα Tips για να Εξαφανίσετε την Σκόνη και την Βρωμιά από τον Υπολογιστή σας. Θα εκπλαγείτε με τα Αποτελέσματα!

Η σκόνη είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς του υπολογιστή σας. Δεν έχει σημασία πόσο εντατικά καθαρίζετε, πάντα η σκόνη θα καταλήγει να περάσει στο εσωτερικό του υπολογιστή.

Συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε εύκολα τον υπολογιστή σας από τη σκόνη και τη βρωμιά με τη βοήθεια απλών μέσων.

1. Σκουπίστε την οθόνη

Για να αφαιρέσουμε τη σκόνη από την οθόνη του υπολογιστή συχνά χρησιμοποιούμε χαρτοπετσέτες ή τραχιές πετσέτες, αλλά σε αυτή την περίπτωση αρκετά χνούδια μένουν στην οθόνη ή περνάνε μέσα από το πληκτρολόγιο. Ακόμα χειρότερα, μπορούν να δημιουργηθούν μικρές γρατσουνιές στην οθόνη.

Καθαρίστε την οθόνη σας μόνο με πανάκι από μικροΐνες! Αυτό το ύφασμα δεν αφήνει ίνες, και είναι αρκετά μαλακό για να γρατσουνίσει την επιφάνεια της οθόνης.

2. Αφαιρέστε τη βρωμιά από τις επιφάνειες

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη, αμμωνία, ή ακετόνη. Αυτά τα διαβρωτικά υγρά μπορούν να εξαφανίσουν το χρώμα από τα κουμπιά και μπορούν εύκολα να βλάψουν την οθόνη, ειδικά αν έχει αντι-ανακλαστική επίστρωση.

Για να ετοιμάσετε ένα σπιτικό υγρό καθαρισμού, συνδυάστε νερό και λευκό ξύδι σε ίσες αναλογίες. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα για να υγράνετε ελαφρώς το πανάκι (όχι να το βυθίσετε), με το οποίο θα τρίψετε τον υπολογιστή σας.

3. Απαλλαγείτε από τις γρατσουνιές

Χρησιμοποιήστε λίγη λευκή οδοντόκρεμα για να τρίψετε ελαφρώς τις γρατσουνιές. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι οδοντόκρεμα τζελ, καθώς δεν θα έχει αποτέλεσμα. Επίσης μην χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα με λειαντικά σωματίδια για λεύκανση.

Απλώστε λίγη οδοντόκρεμα σε πανάκι από μικροΐνες και τρίψτε τις γρατσουνιές. Αφήστε την πάστα να στεγνώσει και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό, ελαφρά βρεγμένο πανί.

4. Φυσήξτε τη σκόνη

Σκουπιδάκια και σκόνη στο πληκτρολόγιο μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό σεσουάρ μαλλιών. Με το πιστολάκι μαλλιών μπορείτε επίσης να φυσήξετε τη σκόνη από τη μονάδα του συστήματος:

  • Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή και αποσυνδέστε τα καλώδια.
  • Αφαιρέστε τα πλευρικά προστατευτικά της μονάδας με ένα κατσαβίδι.
  • Φυσήξτε τη μονάδα αποκλειστικά στη λειτουργία του ψυχρού αέρα.

5. Αφαιρέστε τη σκόνη από δυσπρόσιτα σημεία

Για να αφαιρέσετε σκόνη από δυσπρόσιτα σημεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ιατρικό κλίσμα. Είναι βολικό για να φυσήξετε τη σκόνη από μέρη όπως στον εξαερισμό του συστήματος. Χρησιμοποιήστε κλίσμα με χωρητικότητα τουλάχιστον 0,4 λίτρα, δεδομένου ότι το μικρό κλίσμα δεν δημιουργεί επαρκή ροή αέρα.

Εξαιρετικά σωτήριο για τον υπολογιστή σας είναι και η συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα. Μπορείτε να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, την κεντρική μονάδα και τα ηχεία. Χρησιμοποιήστε σκέτο σωλήνα ή εξάρτημα για στενά μέρη.

6. Καθαρίστε τα πλήκτρα του πληκτρολογίου και του ποντικιού

Και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε τα κουμπιά του ποντικιού και τα πλήκτρα του πληκτρολογίου από τη βρωμιά χωρίς να τα αποσυναρμολογήσετε:

  • Αναμείξτε ίσες αναλογίες νερό και λευκό ξύδι, και μουσκέψτε ένα πανάκι από μικροΐνες με το διάλυμα.
  • Πάρτε ένα λεπτό εργαλείο, όπως ένα μαχαίρι για ψωμί ή ένα χάρακα, και στη συνέχεια κλείστε την μία άκρη με το πανάκι.
  • Αφαιρέστε τη βρωμιά κάτω από τα πλήκτρα.

Credit: Adme

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε