5+1 Πολύτιμες Συμβουλές που θα σε Βοηθήσουν να Ξεχωρίσεις το Αυθεντικό Smartphone από μια Απομίμηση!

Οι δημοφιλείς επώνυμες συσκευές, είτε πρόκειται για smartphone, tablet ή laptop, συχνά αποτελούν αντικείμενο αντιγραφής και απομίμησης. Και μερικές φορές μία απομίμηση μπορεί είναι τόσο καλοφτιαγμένη, που είναι σχεδόν αδύνατον να διακρίνουμε τις διαφορές από το αυθεντικό.

Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές, που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να διακρίνετε μια απομίμηση προϊόντος σε ένα κατάστημα ή σε αγορά στο Διαδίκτυο.

Η συσκευασία

Τις περισσότερες φορές, κατά την παραποίηση της συσκευής, η συσκευασία του προϊόντος αγνοείται. Ο επίσημος κατασκευαστής φροντίζει πάντα για τις μικρές λεπτομέρειες του σχεδιασμού της συσκευασίας των προϊόντων.

Επιθεωρήστε προσεκτικά τη συσκευασία, και δώστε προσοχή στην ποιότητα της εκτύπωσης: η γραμματοσειρά πρέπει να διαβάζεται καλά και να είναι παντού η ίδια. Στο εσωτερικό, τίποτα δεν θα πρέπει να κουνιέται και να φεύγει από τη θέση του. Ο κατασκευαστής λαμβάνει υπόψη τη συσκευασία, έτσι ώστε τίποτα να μην καταστραφεί κατά τη μεταφορά. Ακόμη οι ραφές και οι γωνίες της προστατευτικής μεμβράνης πρέπει να είναι τέλειες.

Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης

Το εγχειρίδιο χρήσης είναι σαν ένα διαβατήριο της συσκευής. Πρέπει να έχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες στη γλώσσα της χώρας στην οποία αγοράστηκε το προϊόν. Αν το εγχειρίδιο είναι γραμμένο σε διαφορετική γλώσσα και δεν μπορείτε να το διαβάσετε, τότε πιθανόν κρατάτε στα χέρια σας λαθρεμπόριο ή απομίμηση.

Προσέξτε το υλικό

Οποιοδήποτε υλικό (πλαστικό, καουτσούκ, αλουμίνιο) μπορεί να είναι κακής και υψηλής ποιότητας. Οι γνωστές κατασκευάστριες εταιρείες δεν εξοικονομούν το υλικό κατασκευής. Η πλαστική επικάλυψη πρέπει να είναι λεία και γυαλιστερή, χωρίς ραφές και ρωγμές. Με μια προσεκτική εξέταση των πλαστών προϊόντων, θα παρατηρήσετε αμέσως ότι το φθηνό πλαστικό έχει ματ αποχρώσεις, είναι πιο τραχύ και έχει ατέλειες.

Προσέξτε τα γράμματα

Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, στο λογότυπο κάθε μάρκας. Είναι πάντα τυπωμένο ή κολλημένο καλά, έτσι ώστε να είναι δύσκολο να παραποιηθεί. Ακόμα και με παρατεταμένη χρήση, τα γράμματα διακρίνονται με σαφήνεια.

Το λογότυπο της συσκευής πρέπει να είναι ευδιάκριτο και να μην «σβήνει». Συχνά στις απομιμήσεις μπορεί να λείπουν τα στοιχεία του κατασκευαστή ή να είναι γραμμένο με μικρά γράμματα και θολή γραμματοσειρά, μπορεί να περιέχουν πολλές ανακρίβειες και διαφορές με το αυθεντικό.

Ελέγξτε το φορτιστή

O φορτιστής οποιασδήποτε συσκευής πρέπει να είναι προσαρμοσμένος για χρήση στην εκάστοτε χώρα. Αν σας προτείνουν να αγοράσετε ένα ξεχωριστό μετατροπέα ή ακόμη και ένα διαφορετικό φορτιστή, τότε πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις η αγορά.

Στους αυθεντικούς φορτιστές δεν θα βρείτε ραφές ανάμεσα στο πλαστικό σε διάφορες αποχρώσεις, γεγονός που δεν μπορεί να ειπωθεί για τις απομιμήσεις. Να θυμάστε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία πρέπει να είναι υπεύθυνη για την ασφάλειά σας κατά τη χρήση της συσκευής και δε θα διακινδυνεύσει παρατυπίες.

Προσέξτε τα καλώδια και τα βύσματα

Η ποιότητα των καλωδίων είναι από τα πιο ευδιάκριτα στοιχεία της απομίμησης. Στην αυθεντική έκδοση το καλώδιο «κουμπώνει» σταθερά και ομαλά. Στην απομίμηση η θύρα USB μπορεί να έχει λάθος γωνία και αστάθεια, και μερικές φορές το μήκος της θύρας δεν συμπίπτει με το βάθος της υποδοχής.

Επίσης, δώστε προσοχή στην ποιότητα του καλωδίου, το χρώμα να είναι ομοιόμορφο και η εκτύπωση δεν πρέπει να σβήνεται.

Credit: Adme

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε