5 Ηλεκτρικές Συσκευές που Καταναλώνουν Ρεύμα ακόμα και όταν είναι Κλειστές και Φουσκώνουν τον Λογαριασμό της ΔΕΗ

Γνωρίζατε ότι οι οικιακές συσκευές συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμα και μετά κάνετε κλικ στο κουμπί «OFF»;

Εντοπίσαμε ποιες ηλεκτρονικές συσκευές εξακολουθούν να καταναλώνουν ενέργεια, ακόμη κι αν τις απενεργοποιήσουμε.

Φορτιστής χωρίς συσκευή

Ο φορτιστής καταναλώνει ενέργεια, ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένος με τη συσκευή. Ωστόσο, έχει μικρή επίδραση στον προϋπολογισμό μας, επειδή η ισχύς τέτοια συσκευή είναι πολύ μικρή.

Αποκωδικοποιητές για ψηφιακή τηλεόραση

Οι αποκωδικοποιητές για την ψηφιακή τηλεόραση συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμα και μετά το κλείσιμο του και καταναλώνουν περίπου 50 λεπτά το χρόνο.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν κλείνουν καν αυτές τις κονσόλες σε κατάσταση αναμονής, και απενεργοποιούν μόνο την τηλεόραση. Εξαιτίας αυτού, το συνολικό κόστος αυξάνει κατά 5 φορές.

Τηλεόραση

Φαίνεται πως πατώντας το κουμπί «OFF» στο τηλεχειριστήριο, δεν απενεργοποιούμε τελείως την τηλεόραση, αλλά την βάζουμε σε κατάσταση αναμονής. Σε αυτή την κατάσταση, καταναλώνει ενέργεια περίπου 50 λεπτά το χρόνο.

Laptop και υπολογιστές

Ακόμα και σε κατάσταση εκτός λειτουργίας, οι υπολογιστές και τα laptop εξακολουθούν να λειτουργούν. Ως εκ τούτου, βγάζοντας τα από την πρίζα, θα είστε σε θέση να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια περίπου 2 ευρώ το χρόνο.

Όσοι αφήνουν συνήθως τον υπολογιστή τους σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας μπορεί να πολλαπλασιάσουν το ποσοστό αυτό κατά περίπου 1,5 φορές.

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός με χρονοδιακόπτη

Αυτή η διακριτική λεπτομέρεια, το χρονόμετρο της συσκευής στην οποία βρίσκεται, συνεχίζει να καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια. Η απενεργοποίηση του εν λόγω εξοπλισμού από την πρίζα, μπορείτε να εξοικονομήσει πάνω από 2 ευρώ ανά έτος.

Αξίζει να τα βγάλετε από την πρίζα;

Τα παραπάνω στοιχεία μπορεί να μην εντυπωσιάσουν μερικούς, και σε κάποιους το αντίθετο, μπορεί να φανούν πολύ πειστικά.

Από τεχνικής άποψης, το να βγάζετε τις συσκευές από τις ηλεκτρικές πρίζες αξίζει τον κόπο. Στη τελική, σε περίπτωση ανεξέλεγκτης τάσης ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να χάσετε μια περιουσία από τα καμμένα ηλεκτρονικά.

Credit: Adme

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε