13 Απίστευτες Εφευρέσεις που ήρθαν για να σας Αλλάξουν τη Ζωή! Η 8η είναι Βγαλμένη από Ταινία Επιστημονικής Φαντασίας!

Οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν τον κόσμο με απίστευτο ρυθμό. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να γίνουμε μάρτυρες της έλευσης των εφευρέσεων που βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Παρακάτω, θα δείτε μια λίστα στην οποία έχουν επιλεχθεί οι πιο αξιοσημείωτες από αυτές και οι πιο περίεργες!

13. Ο τρίτος αντίχειρας

Ο τρίτος αντίχειρας σχεδιάστηκε από το Royal College of Arts, από τον απόφοιτο Dani Clode. Αυτό το εργαλείο έχει ως σκοπό, όχι να αντικαταστήσει τα άκρα που λείπουν, αλλά σκοπεύει να διευρύνει τις ανθρώπινες ικανότητες.

Το εργαλείο αυτό ελέγχεται από αισθητήρες ενσωματωμένους στα παπούτσια. Θα παίζετε κιθάρα και ταυτόχρονα θα κρατάτε και άλλα εργαλεία ή διάφορες συσκευές πολύ πιο εύκολα.

12. Η έξυπνη τσάντα Paqsule

Η Paqsule είναι μια έξυπνη τσάντα. Απλώς πρέπει να πιέσετε ένα κουμπί και θα καθαρίσει το περιεχόμενό της από τα μικρόβια και τις δυσάρεστες οσμές, χρησιμοποιώντας το υπεριώδες φως και το όζον. Αυτή η διαδικασία διαρκεί 35 λεπτά. Η Paqsule ελέγχεται με μια εφαρμογή iOS / Android και διαθέτει πάνω από 20 χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας.

11. Διάδρομος και Spa

Προκειμένου να χάσουν βάρος, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το διάδρομο και μερικοί κάνουν αερόμπικ στο νερό. Το «Water Walker and Spa» είναι μια εφεύρεση που συνδυάζει αυτές τις δύο μεθόδους. Μπορείτε να την εγκαταστήσετε και στο σπίτι σας και να απολαύσετε την αγαπημένη σας γυμναστική και όχι μόνο.

10. Οδοντόβουρτσα Amabrush

Μόλις τοποθετήσετε την οδοντόβουρτσα Amabrush στο στόμα σας, τα δόντια σας θα είναι καθαρά σε μόλις 10 δευτερόλεπτα. Αποτελείται από ένα επιστόμιο, μια χειρολαβή και μια κάψουλα οδοντόκρεμας. Η βούρτσα δονείται για να καθαρίσει τα δόντια σας από τα μικρόβια.

Οι τρίχες στο επιστόμιο ευθυγραμμίζονται σε γωνία 45° και το σώμα του είναι κατασκευασμένο από αντιβακτηριακή σιλικόνη. Η Amabrush διαθέτει μια εφαρμογή iOS και Android για να ρυθμίσει διαφορετικούς τρόπους δόνησης και χρόνους καθαρισμού. Το κόστος αυτού του gadget είναι περίπου € 90.

9. Σακίδιο κατά της κλοπής

Το σακίδιο κατά της κλοπής είναι ένα κομψό σακίδιο που αυτοπροστατεύεται από κλέφτες και διαθέτει κρυφά φερμουάρ και μυστικές τσέπες. Είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά ισχυρό αδιάβροχο ύφασμα που είναι δύσκολο να κοπεί.

Έχει επίσης ενσωματωμένη θύρα φόρτισης USB, ιμάντα αποσκευών και φωτιζόμενες ταινίες ασφαλείας.

8. Συσκευή κατά της άπνοιας

Το Micro-CPAP είναι μια συσκευή που σχεδιάστηκε για την άπνοια (αναπνοή κατά την διάρκεια του ύπνου). Σε αντίθεση με παρόμοιες συσκευές, το Micro-CPAP είναι μικρό και συμπαγές.
Ρυθμίζει την πίεση του αέρα μέσα από την εισπνοή και εισπνοή έτσι ώστε ο ασθενής να μπορεί να αναπνέει ομοιόμορφα και χωρίς να σταματάει κατά τον ύπνο.

Δεν είναι σαφές πόσο θα κοστίσει το Micro-CPAP, γιατί το έργο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

7. Μπλούζα Polarseal

Το Polarseal είναι ένα ελαφρύ και αδιάβροχο πουλόβερ που θα σας ζεσταίνει σε 10 δευτερόλεπτα, απλά πατώντας το κουμπί. Είναι ιδανικό για σκιέρ, δρομείς και οπαδούς χειμερινών δραστηριοτήτων. Διατίθεται σε αντρικό και γυναικείο σχέδιο.

6. Οδοντιατρική κάμερα

Η οδοντιατρική κάμερα MTG δημιουργήθηκε για να διαγνώσει την κατάσταση των δοντιών, χωρίς να χρειάζεται να πάτε στον οδοντίατρο για τίποτα. Απλώς το χρησιμοποιήστε για να τραβήξετε φωτογραφία των δοντιών σας και να την στείλετε στον οδοντίατρό σας μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για κινητά. Στη συνέχεια, εκείνος θα αποφασίσει εάν πρέπει να κλείσετε ραντεβού.

5. Αιωρούμενο ρολόι

To Story είναι το πρώτο αιωρούμενο ρολόι. Έχει μόνο μια μπάλα αλουμινίου και έναν ομαλό ξύλινο επιλογέα. Αυτό το ρολόι είναι μοναδικό επειδή μπορεί να ρυθμιστεί για να εμφανίζει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα: 24 ώρες, ένα χρόνο, 5 χρόνια ή τον χρόνο που απομένει μέχρι την προθεσμία του έργου σας.

Εάν έχετε κουραστεί από την υπερβολική πρωτοτυπία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την οθόνη LED που θα δείξει την ώρα σαν ένα συνηθισμένο ρολόι.

4. Ύφασμα από ψεκασμό

Το «Spray-on Fabric» είναι μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να ψεκάζετε ένα υγρό μείγμα από πλαστικό και βαμβάκι στο σώμα σας. Όταν στεγνώσει, μετατρέπεται σε ρούχα που μπορούν να φορεθούν, να πλυθούν και να φορεθούν ξανά.

Η τεχνολογία κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Ισπανό σχεδιαστή Manel Torres. Μαζί με τον μηχανικό σωματιδίων Paul Luckham, ίδρυσαν την εταιρεία Fabrican Ltd. όπου σχεδιάζουν να φτιάξουν επιδέσμους, σερβιέτες και ταπετσαρίες από ψεκασμούς.

3. Το στυλό Vitastiq για τα νύχια

Το Vitastiq είναι ένα καινοτόμο στυλό που, σε συνδυασμό με μια εφαρμογή για κινητά, μπορεί να καθορίσει πόσες βιταμίνες και μέταλλα έχει το σώμα σας. Πρέπει να περάσετε αυτήν την πένα από τα νύχια σας και όλα τα δεδομένα θα εμφανιστούν στην οθόνη του smartphone ή του tablet σας. Οι δημιουργοί προειδοποιούν ότι η συσκευή δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια επίσκεψη στο γιατρό, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην προσαρμογή της δίαιτάς σας και στην καλύτερη παρακολούθηση της υγείας σας.

2. Το έξυπνο πιρούνι HAPIfork

Το HAPIfork είναι ένα έξυπνο πιρούνι που μπορεί να καθορίσει τις διατροφικές σας συνήθειες και να μειώσει το βάρος σας. Όταν τρώτε πολύ γρήγορα, το πιρούνι δονείται και ανάβει.

Το πιρούνι είναι εύκολο στη χρήση. Μπορεί να πλυθεί στη βρύση ή στο πλυντήριο πιάτων και φορτίζεται με καλώδιο USB, συνδεδεμένο σε υπολογιστή. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις διατροφικές σας συνήθειες και να προσθέτετε φωτογραφίες των πιάτων σας μέσω της εφαρμογής HAPILABS.

1. Το χρωματιστό δαχτυλίδι-τηλέφωνο

Το ασύρματο δαχτυλίδι με χρώμα είναι μια συσκευή που σχεδιάστηκε από την εταιρεία BCK. Σας επιτρέπει να μιλάτε στο τηλέφωνο ακόμα πιο άνετα και φυσικά από πριν. Η έναρξη μιας συζήτησης είναι πολύ εύκολη: πρέπει μόνο να τοποθετήσετε τα δαχτυλίδια στο μικρό δάχτυλο και τον αντίχειρά σας και να τα φέρετε στο στόμα και στο αυτί σας αντίστοιχα. Λειτουργούν ως ακουστικά και μικρόφωνο.

Μπόνους: Συνθετικό ανθρώπινο στόμα

Κατασκευασμένο από μηχανικούς στο Πανεπιστήμιο Kagawa της Ιαπωνίας, αυτό το συνθετικό στόμα μιμείται τη δομή των οργάνων της ανθρώπινης ομιλίας και μπορεί να προφέρει ορισμένους ήχους. Είναι κατασκευασμένο από αδιάβροχη σιλικόνη, έχει φωνητικές χορδές, γλώσσα, ακόμα και μύτη, η οποία έχει επίδραση στον τρόπο με τον οποίο μιλάμε. Το στόμα μπορεί να φαίνεται αρκετά τρομακτικό, αλλά είναι πολύ έξυπνο: διδάσκει τον εαυτό του μέσα από τους ήχους που πρώτα τους ακούει και μετά τους παράγει. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι οι επιστήμονες θα το χρησιμοποιήσουν σωστά.

Credit: BrightSide

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε