10 Ολοκαίνουριες Κρυφές Δυνατότητες που έχουν τα Smartphones αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν Γνώριζε μέχρι σήμερα. Δοκιμάστε τις ΤΩΡΑ..!

Πριν 10 χρόνια, όταν υπήρχαν 10 πράγματα που έπρεπε να γίνουν, χρειαζόμασταν 10 συσκευές. Τώρα, με ένα και μόνο smartphone μπορείς να πάρεις τηλέφωνο, να στείλεις κείμενο, να δεις τηλεοπτικές εκπομπές, να διαβάσεις τα νέα και να κάνεις πληρωμές. Και υπάρχουν ακόμα περισσότερα.

Έτσι, σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές χρήσιμες λειτουργίες των smartphone που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη!

10. Κείμενο κλειδώματος οθόνης

Φανταστείτε πως χάσατε το κινητό σας και η οθόνη είναι κλειδωμένη. Είστε ο μόνος που ξέρει τον κωδικό, σωστά; Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία νέα λειτουργία του Android και να αφήσετε και ένα μήνυμα στην οθόνη.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις – Οθόνη κλειδ. και ασφάλεια – Προβολή πληροφοριών – Στοιχεία κατόχου. Τώρα γράψτε ένα μήνυμα ή τα στοιχεία σας.

9. Επιλογή επιστροφής Smartphone

Εάν δεν σας φτάνει το κλείδωμα της οθόνης, υπάρχουν και αντικλεπτικές εφαρμογές. Τέτοιες εφαρμογές (η Cerberus είναι μία από αυτές) μπορεί να βγάλει φωτογραφίες, να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο, να μπλοκάρει και να διαγράψει δεδομένα, να εντοπίσει το κινητό με GPS ή να κάνει ακόμα και δυνατό θόρυβο για να τραβήξει την προσοχή των περαστικών.

8. Οικονομία στην μνήμη

Αργά ή γρήγορα, η μνήμη του κινητού σας θα γεμίσει. Τότε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάρτα μνήμης, cloud υπηρεσίες όπως το Dropbox ή να μεταφέρετε δεδομένα στον υπολογιστή. Υπάρχει όμως ακόμη μία επιλογή: απλά ανεβάστε όλα σας τα δεδομένα στο Telegram Messenger. Θα μπορείτε να στείλετε αρχεία, κείμενο και συνδέσμους στον εαυτό σας. Απλά βρείτε τον αριθμό σας και ξεκινήστε.

7. Κινητό ως κάμερα παρακολούθησης

Χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή με ανιχνευτή κίνησης, μπορείτε να μετατρέψετε το κινητό σας σε κάμερα παρακολούθησης που θα καταγράφει ότι περνάει από μπροστά της και θα σας στέλνει αμέσως φωτογραφία.

6. Κάμερα αυτοκινήτου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ως κάμερα για το αυτοκίνητο. Απλά πρέπει να ρυθμίσετε την κάμερα και να εγκαταστήσετε την κατάλληλη εφαρμογή. Ειδικά σε περιπτώσεις όπως ταξίδια με ενοικιασμένο αμάξι, αυτή η κάμερα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη.

5. Πρόσβαση στο μαγικό μενού

Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του κινητού σας και να το ρυθμίσετε να έχει το Μενού Προγραμματιστή. Για να το κάνετε πηγαίνετε: Ρυθμίσεις – Πληροφορίες Συσκευής – Πληροφ. λογισμ. – Πατήστε 7 φορές πάνω στο ‘Αριθμός κατασκευής.’

Συγχαρητήρια! Τώρα είστε προγραμματιστής! Χρησιμοποιώντας αυτό το μενού μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση και την εμφάνιση.

4. Υπεριώδες φως

Αυτό το φως μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο, ειδικά όταν θέλετε να ελέγξετε την αυθεντικότητα χαρτονομισμάτων. Με λίγη ταινία και μαρκαδόρους, μπορείτε να τροποποιήσετε το κινητό σας να βγάζει τέτοιο φως. Κολλήστε ένα κομμάτι ταινίας στο φακό και βάψτε την με μπλε μαρκαδόρο. Επαναλάβετε το 1ο βήμα και βάψτε το μωβ και μετά προσθέστε άλλα δύο τέτοια στρώματα.

3. Το Smartphone στις κατασκευές

Κάθε smartphone πλέον έχει επιταχυνσιόμετρο και γυροσκοπικό αισθητήρα. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εφαρμογές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για να βλέπετε αν μια επιφάνεια είναι επίπεδη.

2. Ενδιαφέροντα στατιστικά 

Στο iOS, πηγαίνετε: Ρυθμίσεις – Μπαταρία και πατήστε για να σας δείξει τα δεδομένα των 7 τελευταίων ημερών. Θα σας δείξει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείται περισσότερο. Για Android, θα πρέπει να κατεβάσετε μία ακόμα εφαρμογή, όπως το Instant.

1. Μονόχρωμη οθόνη

Θέλετε να κάνετε οικονομία στην μπαταρία και τα μάτια σας; Χρησιμοποιήστε την μονόχρωμη οθόνη. Πηγαίνετε στο ‘μαγικό’ μενού προγραμματιστή και βρείτε το ‘Προσομοίωση εύρους χρωμ.,’ και ενεργοποιήστε την Μονοχρωματοψία. Τώρα το κινητό σας θα είναι ασπρόμαυρο.

Credit: brightside.me

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε