10 Περιπτώσεις Ταινιών που τα Special Effects τους θα σας Κάνουν να Απορήσετε!

Στο άρθρο αυτό δεν θα μιλήσουμε για περιπτώσεις που απέτυχαν τα special effects, αλλά για περιπτώσεις που έγινε άσκοπη χρήση τους. Εννοείται πως στο ‘The Mummy Returns’ , όταν η πέτρα έγινε σκορπιός ήταν μια τραγική στιγμή, αλλά δεν είχαν και άλλο τρόπο για να το πετύχουν. 

10. Περιττώματα σκύλου – John Wick

Στην ταινία αυτή το σκυλάκι είναι ψηφιακό. Αποφάσισαν να ξοδέψουν $5,000 γι’αυτό, γιατί δεν ήθελαν να ταλαιπωρήσουν κάποιο σκυλάκι και να του δώσουν καθαρτικά, γιατί και τα περιττώματα του στην αρχή της ταινίας είναι ψηφιακά. Ίσως να μην σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν κανονικά περιττώματα από το πάρκο.

Θα γλίτωναν έτσι γύρω στα $4,996,25.

9. Οι κοιλιακοί του Nic Cage – Ghost Rider

Ο Nicolas Cage ήταν 43 τότε. Δεν γινόταν όμως να πρωταγωνιστεί χωρίς να έχει τους τέλειους κοιλιακούς. Δεν είπαμε να μην χρησιμοποιήσουν special effects, αλλά τουλάχιστον να είναι κάτι φαντασμαγορικό.

8. Τρίχες στο εφηβαίο – Fifty Shades of Grey

Είναι λογικό να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν special effects για να κρατήσουν το ενδιαφέρον. Ο φωτισμός και η ατμόσφαιρα παίζουν πολύ ρόλο. Αλλά για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να το κρίνουν ‘ακατάλληλο’ έπρεπε να κάνουν πιο διακριτικές κάποιες σκηνές.

Έτσι αποφάσισαν να προσθέσουν λίγες τρίχες για να κρύβουν τα επίμαχα σημεία. Αυτό σημαίνει πως κάποιος ασχολήθηκε να δώσει το χρώμα, την υφή και την πυκνότητα από τις τρίχες αυτής της γυναίκας.

7. Ένα ανατριχιαστικό ψηφιακό μωρό – Twilight: Breaking Dawn Part Two

Είναι αρκετά παράξενο περιστατικό. Δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να μην χρησιμοποιήσουν ένα πραγματικό μωρό. Το μωρό αυτό υποτίθεται πως είχε τεράστιες δυνάμεις και νοημοσύνη, γι’αυτό ίσως να το σκέφτηκαν έτσι. Βέβαια, από το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να διαφέρει από ένα συνηθισμένο χαριτωμένο μωράκι.

6. Παγωμένη ανάσα  – The Social Network

Προσπάθησαν να προσομοιώσουν την παγωμένη ανάσα αλλά δεν τους βγήκε όπως θα ήθελαν. Το αποτέλεσμα είναι πολύ πρόχειρο και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν προσπάθησαν κάποιον άλλο τρόπο για να το πετύχουν.

5. Γuμνό

Κάποτε, εάν ένας ηθοποιός δεν ήθελε να γυρίσει σκηνές τέτοιες, απλά δεν το έκανε. Πλέον εάν δεν θέλει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η μαύρη μαγεία των υπολογιστών μπορούν πια να κάνουν τα πάντα.

4. Αλλαγή χρώματος ματιών – Gone With the Wind

Είναι χρήσιμα τα special effects, αλλά ποιος ο λόγος να αλλάξεις τα μάτια του ηθοποιού σε όλη την ταινία, για να ταιριάζει με το μυθιστόρημα; Αν σκεφτεί κανείς τις υπόλοιπες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην ταινία και το βιβλίο, θα δει πως η αλλαγή του χρώματος των ματιών είναι απλά υπερβολή.

3. Ο Steven Spielberg χάλασε την πιο πολυαγαπημένη του ταινία

Όπως φαίνεται, έχει αλλάξει τα όπλα των αστυνομικών με walkie-talkies. Ίσως να φταίει το ότι έγινε πατέρας και θέλησε να περάσει πιο ειρηνικά μηνύματα. Ευτυχώς, το μετάνιωσε στην blu-ray έκδοση της ταινίας.

2. Αυτό το αχλάδι – Star Wars Episode II: Attack of the Clones

Στην ταινία αυτή, είναι λογικό να χρησιμοποιήθηκαν πολλά special effects. Αλλά για ποιο λόγο στο αχλάδι;

1. Αντικαθιστώντας κάποια τέλεια εφέ με special effects.

Αρχικά, τα τέρατα είχαν σχεδιαστεί όπως στο αριστερό κομμάτι της εικόνας. Αρκετά τρομακτικό έτσι; Αλλά για κάποιο λόγο αποφάσισαν να το αντικαταστήσουμε με special effects. Το αποτέλεσμα μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από παιχνίδι του PlayStation 2.

Credit: dorkly.com

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε