10 Μυστικές Ρυθμίσεις του Facebook που θα θέλαμε να Γνωρίζαμε από Καιρό. Η 7η είναι Εξαιρετικά Χρήσιμη!

Στις μέρες μας ελάχιστοι δεν έχουν λογαριασμό στο Facebook. Ωστόσο, η πλειοψηφία δεν γνωρίζει όλες τις δυνατότητες αυτού του δημοφιλούς κοινωνικού μέσου δικτύωσης.

Αποφασίσαμε να σας δείξουμε μερικά χρήσιμα κόλπα της δημιουργίας του Mark Zuckerberg.

1. Διαβάστε κρυφά μηνύματα

Λίγοι γνωρίζουν ότι το Facebook έχει δυο εισερχόμενα. Ένα από αυτά είναι για άτομα που δεν είναι φίλοι σας στο Facebook. Αν δε γνωρίζατε τα δεύτερα εισερχόμενα μηνύματα, τότε πιθανόν έχετε χάσει προσκλήσεις σε εκδηλώσεις από φίλους φίλων ή συναντήσεις με πρώην συναδέλφους. Για να διαβάσετε αυτά τα μηνύματα, πατήστε στο εικονίδιο των μηνυμάτων και στη συνέχεια ’Αιτήματα μηνυμάτων,’ και πατήστε στο ’Προβολή φιλτραρισμένων αιτημάτων.’

2. Ελέγξτε που έχετε κάνει σύνδεση.

Αν αναρωτιέστε αν έχετε κάνει αποσύνδεση από τον υπολογιστή του φίλου σας, τότε πατήστε ένα μικρό βέλος που δείχνει προς τα κάτω στην άνω δεξιά οθόνη. Επιλέξτε “Ρυθμίσεις”, κάντε κλικ στην “Ασφάλεια” και από την αριστερή στήλη επιλέξτε “Ειδοποιήσεις σύνδεσης”. Για να κάνετε αποσύνδεση από οπουδήποτε επιλέξτε “Τερματισμός δραστηριότητας”.

3. Να είστε βέβαιοι ότι δε θα χακάρουν το λογαριασμό σας.

Αν έχετε αμφιβολίες για το σύστημα ασφαλείας του Facebook, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις “Εγκρίσεις σύνδεσης” στη καρτέλα “Ασφάλεια”. Αυτό το σύστημα ασφαλείας θα απαιτήσει ένα κωδικό όταν συνδέεστε στον λογαριασμό από άγνωστη συσκευή. Σε περίπτωση σύνδεσης από συσκευή που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ, θα χρειαστείτε έναν κωδικό που θα σταλεί στο κινητό σας.

4. Επιλέξτε ένα φίλο που θα είναι υπεύθυνος για τον λογαριασμό σας.

Έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει με τον λογαριασμό σας όταν πλέον δεν το χρησιμοποιείτε; Το Facebook δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα άτομο που θα είναι υπεύθυνο για τη σελίδα σας σε περίπτωση θανάτου, κάνοντας κλικ στη καρτέλα “Οι έμπιστες επαφές σας” στη καρτέλα “Ασφάλεια”. Οι έμπιστες επαφές δε θα έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύσουν ή να συνομιλήσουν εκ μέρους σας. Ο ρόλος τους είναι να αλλάξουν τη φωτογραφία του προφίλ και να απαντούν σε αιτήματα φιλίας.

5. Λίγη νοσταλγικότητα

Μερικές φορές θέλουμε να ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις γελοίες φωτογραφίες και παλιές συζητήσεις με τους καλύτερούς μας φίλους. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε τις τρεις κουκκίδες στο προφίλ του φίλου σας και επιλέξτε “Εμφάνιση φιλίας”.

6. Θυμηθείτε περασμένες χρήσεις σας στο Facebook

Στο Facebook, έχετε τη δυνατότητα να δείτε όλα όσα έχετε πατήσει “Μου αρέσει”, σχολιάσει ή δημοσιεύσει. Απλά πατήστε στο “Αρχείο δραστηριοτήτων”.

7. Μπείτε στη θέση των φίλων σας

Αν θέλετε να γνωρίζετε πως βλέπουν οι φίλοι σας το προφίλ σας, πατήστε τις τρεις κουκκίδες στο προφίλ σας και επιλέξτε “Προβολή ως…”.

8. Επικοινωνήστε με βιντεοκλήση

Το Facebook παρέχει όχι μόνο τα άμεσα μηνύματα, αλλά και βιντεοκλήση. Για να καλέσετε το φίλο σας με βιντεοκλήση, απλά πατήστε το εικονίδιο της μικρής κάμερας στο άνω μέρος του μικρού παραθύρου όταν συνομιλείτε.

9. Επιλέξτε δημοσιεύσεις που θέλετε να βλέπετε

Αυτές οι δύο ρυθμίσεις — ’Να λαμβάνω ειδοποιήσεις’ και ’Στενοί φίλοι’ – βεβαιώνουν ότι δε θα χάσετε τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν.

10. Αποθηκεύστε μια δημοσίευση για αργότερα

Το Facebook είναι γεμάτο με πληροφορίες που μπορούν να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε εφημερίδα. Για όσους δεν έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο, το Facebook προσφέρει μια επιλογή που επιτρέπει να αποθηκεύσετε ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις και συνδέσμους, ώστε να τα διαβάσετε αργότερα. Απλά πατήστε το άνω βέλος που δείχνει προς τα κάτω σε κάθε δημοσίευση που σας αρέσει και επιλέξτε “Αποθήκευση δημοσίευσης”. Μπορείτε να δείτε όσα έχετε αποθηκεύσει στην καρτέλα “Αποθηκευμένα στην αριστερή στήλη στην αρχική σας σελίδα.

Credit: Brightside.me

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε