Όχι, δεν είναι Θεωρία Συνωμοσίας: Οι Μπαταρίες που διαρκούν για ΠΑΝΤΑ μόλις ανακαλύφθηκαν και θα φέρουν Επανάσταση!

Τι κοινό έχουν τα Viagra, τα γλυφιτζούρια, οι νιφάδες καλαμποκιού, ο φούρνος μικροκυμάτων και η σαμπάνια; Όλα αυτά ανακλύφθηκαν τυχαία. Βάλτε και στη λίστα αυτή τις μπαταρίες που αντέχουν για πάντα, χάρη σε μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Η μέση μπαταρία ενός φορητού υπολογιστή βαθμολογείται κάπου από 300 έως 500 κύκλους φόρτισης – από εντελώς γεμάτη μέχρι να αδειάσει εντελώς και να γεμίσει τελείως και πάλι – περισσότερο αν δεν το χρησιμοποιείτε καθόλου πριν από την επαναφόρτιση. Η νανομπαταρία του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, άντεξε μέχρι και 200.000 κύκλους φόρτισης για πάνω από τρεις μήνες, ενώ ήταν ακόμα ολοκαίνουρια στο τέλος του πειράματος!

Άμα το δούμε συντηρητικά και πούμε ότι η μέση μπαταρία ενός laptop διαρκεί για 1.000 κύκλους φόρτισης, η χωρητικότητά της θα μειωθεί αισθητά μετά από περίπου δύο χρόνια. Αν αυτό το laptop είχε NanoBattery UCI, εύκολα θα διαρκούσε για 400 χρόνια (αν 1.000 κύκλοι = δύο χρόνια, 200.000 κύκλοι = 400 χρόνια). Αν το πανεπιστήμιο μπορέσει να περάσει τις μπαταρίες του στο εμπόριο, θα ξεσπάσει… επανάσταση!

Credits: The Drive

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε