Το κομπιουτεράκι του iPhone έχει μια μυστική λειτουργία που ελάχιστοι χρήστες γνωρίζουν. Εσείς την έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ;

Αυτός ο 19χρονος είναι φοιτητής στο πανεπιστήμιο Baylor και λέγεται Jazz Johnson. Και αυτή είναι η εφαρμογή της αριθμομηχανής που έχουν όλοι οι χρήστες iPhone και ξέρουν να χρησιμοποιούν – ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν.

Πέρα από διάφορες οπτικές αναβαθμίσεις, η αριθμομηχανή του iPhone έχει μείνει σχεδόν η ίδια σε κάθε έκδοση του δημοφιλούς κινητού. Πρόσφατα όμως πολλοί έμαθαν μία αρκετά βασική λειτουργία που άλλαξε εντελώς την ζωή τους. Και όλα αυτά χάρη στον Johnson και μία ανάρτηση στο Redditt που διάβασε πρόσφατα.

Είπε πως δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος πως η εφαρμογή είχε αυτή την λειτουργία. Πράγματι, ‘Έχει τύχει να πετάξω το κινητό μου από τα νεύρα μου λόγω αυτής της εφαρμογής,’ όπως είπε.

Όταν όμως είδε μία ανάρτηση από έναν χρήστη του Reddit, δεν το πίστευε. ‘Σίγουρα έχει κάνει την ζωή μου πιο εύκολη,’ είπε. Μετά έκανε ένα γρήγορο βίντεο για τους φίλους τους και ναι, μπορείς να διορθώσεις έναν αριθμό χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής αντί να ξεκινήσεις τον υπολογισμό από την αρχή.

Όσοι είδαν το βίντεο έμειναν άφωνοι. Για τόσο καιρό, όλοι νόμιζαν πως δεν γινόταν να διορθώσεις ή να σβήσεις έναν αριθμό και όλοι ξεκινούσαν να κάνουν τον υπολογισμό από την αρχή. Πολλοί εκνευρίστηκαν που έμαθαν πως πάντα υπήρχε λύση αλλά δεν την γνώριζαν.

‘Γιατί δεν το διαφημίζουν περισσότερο;’ είπε ένας.

‘Θα έπρεπε να το λένε στις οδηγίες χρήσεις,’ σχολίασε ένας άλλος.

‘Ποτέ δεν υπήρξα περισσότερο εκνευρισμένος. Θα κάτσω να υπολογίσω πόσο χρόνο από την ζωή μου έχασα στην αριθμομηχανή του κινητού μου.’

Πολλοί που είχαν iPhone για χρόνια δεν είχαν ιδέα γι’αυτή την λειτουργία. Τώρα όλο και περισσότεροι είναι περίεργοι να μάθουν και άλλες παρόμοιες λειτουργίες που έχει το iPhone αλλά δεν είναι πολύ γνωστές. Ο Johnson συμβουλεύει να μάθουμε ότι μπορούμε για την οθόνη αφής γιατί έχει πολύ χρήσιμες λειτουργίες.

Εσείς το γνωρίζατε;

Credit: buzzfeed.com

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε