Δισεκατομμυριούχοι από όλο τον Κόσμο αποφάσισαν να Σώσουν τον Πλανήτη, μετά από Πρωτοβουλία του Μπιλ Γκέιτς. Δείτε ΤΙ ετοιμάζουν!

TODAY -- Pictured: Bill Gates appears on NBC News' "Today" show -- (Photo by: Peter Kramer/NBC/NBC NewsWire via Getty Images)

O ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, ανακοίνωσε πως θα ηγηθεί του Breakthrough Energy Ventures Fund, ένα κεφάλαιο πάνω από $1 δις που στόχο θα έχει την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Μαζί του έχει μερικούς από τους πιο πετυχημένους ηγέτες και επιχειρηματίες.

Κάποιοι από αυτούς είναι ο John Doerr, πρόεδρος της Kleiner Perkins Caufield & Byers, ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, ο ιδρυτής της Khosla Ventures, Vinod Khosla, ο John Arnold της Laura και John Arnold, ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos και ο συνιδρυτής της SAP, Hasso Plattner. Ελπίζουν πως η BEV θα γίνει μία δύναμη που θα βοηθήσει να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων στο μηδέν.

Για να το πετύχουν, η BEV θα επενδύσει σε τεχνολογίες που ήδη έχουν αυτό τον στόχο, σε τομείς όπως της παραγωγής ενέργειας, των μεταφορών, της αποθήκευσης, της γεωργίας και της απόδοσης των ενεργειακών συστημάτων. Τελικά, στοχεύουν να συνεργαστούν με επενδυτές, κυβερνήσεις, ερευνητικά ιδρύματα και επιχειρήσεις για να πετύχουν τον σκοπό τους.

‘Είναι τιμή μου που δουλεύω με αυτούς τους ανθρώπους για να χτίσουμε έναν ισχυρό οργανισμό δημόσιων επενδύσεων. Ο στόχος μας είναι να χτίσουμε εταιρίες που θα φτιάξουν έναν καθαρό κόσμο χωρίς μόλυνση για την επόμενη γενιά.’

Πέρυσι, ο Gates ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επενδύσει άλλο $1 δις σε καθαρές τεχνολογίες. Αναγνωρίζει όμως τους κινδύνους και τις προκλήσεις που υπάρχουν στο εγχείρημά του. Παρόμοιες απόπειρες που έγιναν από το 2006 μέχρι το 2011 δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα και έτσι το ενδιαφέρον από επενδυτές είναι αρκετά μειωμένο.

Η BEV λέει πως μόνο οι κυβερνήσεις έχουν τους πόρους για να επενδύσουν στις έρευνες που χρειάζονται έτσι ώστε να γίνει μία πραγματική αλλαγή στον κόσμο μας. Σε τομείς όπως η ηλιακή ενέργεια για παράδειγμα, οι κινήσεις των κυβερνήσεων ήταν αυτές που άνοιξαν την πόρτα στους ιδιώτες επενδυτές.

Η BEV θα λειτουργεί σαν μέρος της Breakthrough Energy Coalition, την οποία ξεκίνησε ο Gates το 2015. Εκείνος, ελπίζει να δημιουργηθεί μία ομάδα διαχείρισης μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και σχεδιάζει να δουλέψει και ο ίδιος για να εξασφαλίσει τις στρατηγικές συνεργασίες με τις εταιρίες ενέργειας έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει τεχνολογικές έρευνες.

Πώς σας φαίνεται αυτό το εγχείρημα;

Credit: secondnexus.com

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε