Δείτε ΠΩΣ να Εξαφανίσετε μια για Πάντα ΟΛΑ τα ίχνη σας από το Διαδίκτυο!

Σήμερα, υπάρχουν πληροφορίες σχεδόν για τον οποιονδήποτε στο Διαδίκτυο. Είτε πρόκειται για κάποιο προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο cloud, παλιά μηνύματα που αφήσαμε σε φόρουμ που μετά βίας θυμόμαστε να έχουμε χρησιμοποιήσει, οι ζωές μας μπορούν τώρα ενδεχομένως να αποκαλυφθούν από οποιονδήποτε στο Διαδίκτυο.

Όσοι θέλουν να γυρίσουν μια νέα σελίδα στη ζωή τους, φτιάξαμε ένα σχέδιο δράσης που θα σας βοηθήσει να διαγράψετε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με εσάς στο Διαδίκτυο.

Ας ξεκινήσουμε με τα κοινωνικά δίκτυα

Κάθε κοινωνικό δίκτυο σας επιτρέπει να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Θυμηθείτε σε ποιες ιστοσελίδες έχετε κάνει εγγραφή, και απλά διαγραφείτε κάθε ιστοσελίδα. Όταν ο λογαριασμός σας έχει απενεργοποιηθεί, το όνομά σας, οι φωτογραφίες σας, και η πλειοψηφία των υλικών που έχετε μοιραστεί με φίλους διαγράφονται. Αν αλλάξετε γνώμη, τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα σας προσφέρουν την ευκαιρία να επαναφέρετε το λογαριασμό σας με την προϋπόθεση ότι θα το κάνετε μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Θυμηθείτε το παρελθόν σας

Προσπαθήστε να θυμηθείτε σε ποιες ιστοσελίδες έχετε εγγραφεί στο παρελθόν. Μήπως έχετε κρατήσει ένα ηλεκτρονικό αρχείο όταν ήσασταν έφηβοι; Συνδεθείτε με το παλιό σας προφίλ και διαγράψτε το. Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, κάθε ιστοσελίδα έχει έναν τρόπο για να το ανακτήσετε (συνήθως συμπληρώνοντας τη διεύθυνση του e-mail). Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τα e-mail σας για να βρείτε την αρχική εγγραφή / επιβεβαίωση από την ιστοσελίδα. Στην πραγματικότητα, η αναζήτηση μέσω των παλιών e-mails είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να θυμηθείτε ποια sites και forums έχετε κάνει εγγραφή προηγουμένως.

Ήρθε η ώρα να γίνετε δημιουργικοί με την αλήθεια

Σε ορισμένες ιστοσελίδες, δεν μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Εδώ θα πρέπει να βασιστεί στην ικανότητά σας να γίνετε δημιουργικοί με την αλήθεια, αν θέλετε να εξαφανιστείτε. Απλά αλλάξετε όνομα, πόλη, καθώς και άλλες πληροφορίες σας σε κάτι εντελώς ψευδές.

Όχι πια spam

Τώρα θα πρέπει να καθαρίσετε τα εισερχόμενά σας. Περάστε από όλα τα e-mails που περιέχουν διαφημίσεις ή συνδέσμους σε δικτυακούς τόπους ειδήσεων, και κάντε κλικ στο «unsubscribe».

Αφαιρέστε τον εαυτό σας από τις μηχανές αναζήτησης

Πληκτρολογήστε το ονοματεπώνυμό σας σε μια μηχανή αναζήτησης, ή, εναλλακτικά, το όνομα χρήστη που χρησιμοποιούσατε σε διαδικτυακά φόρουμ. Εάν τα αποτελέσματα της αναζήτησης παρέχουν πληροφορίες σχετικά με εσάς, θα πρέπει να απαλλαγείτε από αυτά. Για παράδειγμα, αν βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη Google, διαγράψτε το σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες.

Επικοινωνία με webmasters

Σε κάποιες ιστοσελίδες, δεν θα είστε σε θέση να διαγράψετε πληροφορίες για τον εαυτό σας μόνοι σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον webmaster. Μπορείτε να βρείτε συνήθως τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους στην ενότητα «επικοινωνία» της ιστοσελίδας. Γράψτε μια επιστολή ζητώντας τους να διαγράψουν πληροφορίες για σας από το site τους.

Υπάρχει ακόμα κάποιος εκεί έξω που γνωρίζει πολλά για σας

Υπάρχουν ιστοσελίδες που οι κατάσκοποι θα λάτρευαν. Συγκεντρώνουν πληροφορίες για όλες τις on-line δραστηριότητές σας. Αν έχετε εγγραφεί ποτέ σε έναν ιστοχώρο χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του e-mail σας ή τον αριθμό τηλεφώνου σας, στη συνέχεια αυτές οι πληροφορίες θα εμφανιστούν στην Spokeo , PeopleFinders και Intelius . Για να διαγράψετε πληροφορίες σχετικά με εσάς που αποθηκεύονται σε αυτές τις τοποθεσίες, θα πρέπει και πάλι να γράψετε επιστολή στο τμήμα εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Το τελικό βήμα

Το μόνο που μένει είναι να διαγράψετε τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό παρά μόνο την τελευταία στιγμή, καθώς μπορεί να χρειαστεί σε όλα τα προηγούμενα βήματα.

Credit: Adme

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε