Αυτός είναι ο φθηνότερος υπολογιστής στον κόσμο, αξίας… 9 δολαρίων!

Μια μικροσκοπική ηλεκτρονική συσκευή, κόστους μόλις 9 δολαρίων, είναι ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου, ο οποίος σας επιτρέπει την περιήγηση στο διαδίκτυο, την επεξεργασία εγγράφων, αλλά σας δίνει και τη δυνατότητα να παίζετε παιχνίδια.

Το Chip, όπως ονομάζεται ο εν λόγω υπολογιστής, αποτελεί ένα σύστημα της εταιρείας Next Thing από την Καλιφόρνια και σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Business Insider, θα πωλείται προς 9 δολάρια (περίπου 8 ευρώ) στη βασική του μορφή.

Η εταιρεία παραγωγής του όμως φαίνεται πως αναζητά 50.000 δολάρια, ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσει την αρχική εφεύρεση, η οποία έχει επεξεργαστή 1 GΗz, μνήμη RAM 512 MB και αποθηκευτικό χώρο 4 GB.

Για όσους από εσάς ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε το Chip, φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει στην αγορά τις αρχές του 2016. Μάλιστα, ο Chip αποτελεί τον μεγάλο αντίπαλο του Raspberry Pi, μιας παρόμοιας ηλεκτρονικής συσκευής, η οποία βασίζεται σε ένα τσιπ και περιλαμβάνει λειτουργίες όπως πλοήγηση στον ιστό και σύστημα Bluetooth 4.0, ενώ χρησιμοποιεί μια έκδοση του Linux για λογισμικό και συνδέεται με διάφορες οθόνες.

Όσο για τη Next Thing, θέλει να κατασκευάσει και μια φορητή έκδοση του μίνι υπολογιστή της, η οποία θα διατίθεται στην τιμή των 49 δολαρίων. Ήδη από τον Δεκέμβριο, οι καταναλωτές θα μπορούν να παραγγείλουν τη συγκεκριμένη συσκευή, ενώ όσοι πρόλαβαν να κάνουν τις επιλογές τους από την πλατφόρμα crowdfunding, θα λάβουν τις συσκευές τους τον Σεπτέμβριο.

Όπως και να ‘χει, η ιδέα αυτή φαίνεται πως κατάφερε να έχει μεγάλη απήχηση στο Kickstarter, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 645.000 δολάρια, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου, η χαμηλή τιμή του Chip αφορά μόνο τη βασική έκδοση του συστήματός του και σε περίπτωση που κάποιος θέλει να ενισχύσει τα γραφικά του, η τιμή ανεβαίνει στα 24 δολάρια.

[via]

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε