Αυτές είναι οι 17 Καλύτερες Εφευρέσεις του 2016! Η 5η θα Σώσει Εκατομμύρια Ζωές!

Φέτος έχουμε δει την εμφάνιση πολλών φοβερών νέες εφευρέσεων που βοηθούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο άνετη – και σε ορισμένες περιπτώσεις – πιο ευχάριστη.

Αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε για εσάς τις 18 πιο ενδιαφέρουσες κι ας ελπίσουμε ότι, θα ζούμε όταν όλα αυτά τα εκπληκτικά πράγματα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας!

1) Διαφανές φορτηγό

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, εν μέρει επειδή η ορατότητά τους μπλοκάρεται από ένα μεγάλο όχημα. Η συνεργασία της Samsung όμως, με την διαφημιστική εταιρία Leo Burnett έχουν αναπτύξει μια δημιουργική λύση: ένα σύστημα που μεταδίδει βίντεο από το μπροστινό μέρος ενός φορτηγού σε τέσσερις οθόνες στο πίσω μέρος του, χαρίζοντας στους οδηγούς μια σαφή εικόνα του τι βρίσκεται μπροστά τους.

2) Hoverboard Scooter

Εν μέρει Segway, εν μέρει skateboard, το σκούτερ αυτο-εξισορρόπησης – γενικά γνωστό ως hoverboard, ακόμη και αν στην πραγματικότητα δεν αιωρείται – είναι το πιο viral προϊόν της χρονιάς. Μόλις κάποιος ανέβει πάνω, η συσκευή χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι ηλεκτρικών γυροσκόπιων για να ισορροπήσει αυτόματα, επιτρέποντας στους χρήστες να επιταχύνουν προς τα εμπρός, προς τα πίσω και να στρίψουν, με μία ελαφρά μετατόπιση του σωματικού τους βάρους.

3) HoloLens της Microsoft

Τα headsets εικονικής πραγματικότητας, όπως το Oculus Rift, δημιουργούν μικρές “αποδράσεις”. Φορέστε ένα και είστε ξαφνικά για κολύμπι με δελφίνια ή αγωνίζεστε στη μάχη του Βατερλώ. Το HoloLens της Microsoft, αντίθετα, επαυξάνουν την πραγματικότητα, εμφανίζοντας ολογράμματα και δεδομένα που αφορούν τον υπάρχοντα περιβάλλοντα χώρο. Ήδη το HoloLens χρησιμοποιείται από τη NASA για να μιμηθεί το έδαφος του Άρη σε εργαστήρια και από φοιτητές της ιατρικής για να διεξάγουν βιοψίες σε εικονικά όργανα.

4) Τηγάνι που σας διδάσκει να μαγειρεύετε

Πόσο ζεστό πρέπει να είναι το τηγάνι; Πότε πρέπει να ανακατέψετε; Έγινε το φαγητό; Με το Pantelligent, νόλις επιλέξετε μια συνταγή από την εφαρμογή στο smartphone σας, χρησιμοποιεί Bluetooth και έναν ειδικό αισθητήρα θερμότητας για να προσφέρει οδηγίες σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη σας, ώστε να ξέρετε ακριβώς πότε να γυρίσετε μια μπριζόλα.

5) Βιβλίο που φιλτράρει το νερό

Υπολογίζεται ότι περίπου 663 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, εν μέρει επειδή η διήθηση είναι πολύπλοκη και δαπανηρή. Το Drinkable Book όμως, δεν είναι τίποτε από αυτά: χάρη σε μια ειδική φόρμουλα που αναπτύχθηκε από μια ομάδα επιστημόνων στη διάρκεια αρκετών ετών, οι σελίδες του μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φίλτρα νερού, σκοτώνοντας πάνω από το 99% των επιβλαβών βακτηρίων κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Μπαγκλαντές, τη Γκάνα και τη Νότια Αφρική.

6) Υγιεινά Ζυμαρικά

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τα ζυμαρικά, σχεδόν πάντα σκέφτονται: “έφαγα πάρα πολύ και τώρα νιώθω χάλια“, αναφέρει ο Brian Rudolph. Όχι όμως με τα δικά του ζυμαρικά, τα οποία γίνονται από ρεβίθια αντί για σιτάρι. Με μια συνταγή που για να τελειοποιηθεί χρειάστηκαν πάνω από 10 μήνες δοκιμής και λάθους, τα ζυμαρικά Banza έχει τη διπλάσια πρωτεΐνη και 4 φορές το ποσοστό φυτικών ινών των παραδοσιακών ζυμαρικών και με πολύ λιγότερους υδατάνθρακες (και χωρίς γλουτένη).

7) Σκούπα για τη θάλασσα

Υπάρχει πλεόνασμα πλαστικών απορριμμάτων στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού που είναι μεγαλύτερο από το Τέξας και αυξάνεται σε μέγεθος. Αλλά η συνήθης διαδικασία αφαίρεσής τους με δίχτυα, είναι δαπανηρή και χρονοβόρα. Αντ’ αυτού, το Ocean Cleanup Project προτείνει ένα πλωτό φράγμα μήκους 62 μιλίων (100 km), με εκτιμώμενο κόστος 15 εκατομμύρια δολάρια, που θα χρησιμοποιεί τα φυσικά ρεύματα για να παγιδεύσει τα σκουπίδια.

8) Μπάλα που διδάσκει προγραμματισμό

Σε μια εποχή όπου η ζήτηση για επιστήμονες υπολογιστών είναι στα ύψη, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έρχονται ποτέ σε επαφή με τον προγραμματισμό στα παιδικά τους χρόνια. Η εφεύρεση της Many, μιας εταιρείας ψηφιακών συμβουλευτικών υπηρεσιών με έδρα την Νέα Υόρκη, προσπαθεί να το αλλάξει αυτό. Το Hackaball παιχνίδι συγχρονίζεται με μια εφαρμογή για κινητά, επιτρέποντας στους χρήστες να προγραμματίσουν το πως και πότε θα ανάβει και στη συνέχεια ανακαλύπτουν πως τα προγράμματα επηρεάζουν τη ζωή τους στον πραγματικό κόσμο.

9) Προσωπικός ανιχνευτής ρύπανσης

Προκειμένου να αποφευχθούν οι δυνητικά επιβλαβείς ρύποι και τα αλλεργιογόνα, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε για τον αέρα που αναπνέουμε. Η στατική συσκευή Tzoa χρησιμοποιεί αισθητήρες για να αξιολογήσει την ατμόσφαιρα σε κάθε περιοχή, από παράγοντες όπως η θερμοκρασία, τα αιωρούμενα σωματίδια (σκόνη, γύρη, μούχλα, καυσαέρια των αυτοκινήτων) και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

10) Εφαρμογή που κλειδώνει την πόρτα σας

Αυτή η εφαρμογή όχι μόνο σας επιτρέπει να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή αν το σπίτι σας είναι ασφαλές, αλλά διατηρεί επίσης και αρχεία για το ποιος μπαίνει και βγαίνει ανά πάσα στιγμή.

11) Κλιπ που σταματά το καμπούριασμα

Κάθε φορά που θα αρχίζετε να καμπουριάζετε, το κλιπ θα αρχίσει να δοvείται. Δεν εμπλέκεται πόνος και είναι πολύ καλό για την υγεία σας!

12) Έξυπνα Αυτιά

Μέσα από δύο πραγματικά ασύρματες, μικροσκοπικές συσκευές για το εσωτερικό των αυτιών σας και μία εφαρμογή στο smartphone σας, η ενεργή συσκευή ακρόασης “Here” σας επιτρέπει να ελέγχετε άμεσα τα ακουστικά εpεθίσματα του περιβάλλοντός σας ώστε να μπορείτε να ακούσετε ό,τι θέλετε. Ο επεξεργαστής ψηφιακού σήματος (DSP) στο εσωτερικό λειτουργεί ως ένα στούντιο στα αυτιά σας, παρέχοντας σας ένα κουμπί έντασης, ισοσταθμιστή και εφέ.

13) Συσκευή που σταματά το ροχαλητό

Το “Nora” είναι η πρώτη έξυπνη και μη επεμβατική λύση για το ροχαλητό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σταματήσει το ροχαλητό πριν ξυπνήσετε την σύντροφό σας. Αθόρυβα και απαλά κινεί το κεφάλι σας με ένα ελαφρύ, παραγεμισμένο ένθετο που βρίσκεται κάτω από το μαξιλάρι. Αυτή η μικρή κίνηση διεγείpει τη χαλάρωση των μυών του λαιμού. Ως αποτέλεσμα, ο αεραγωγός επαναφέρεται στη φυσική του θέση και μπορείτε να αναπνεύσει κανονικά και πάλι.

14) “Sproutling” Μόνιτορ Μωρού

Ένα βραχιολάκι που μπορείτε να φορέσετε στο μωρό σας, ένας έξυπνος φορτιστής και μία εφαρμογή smartphone, συνεργάζονται όχι μόνο για να παρακολουθούν πιο αποτελεσματικά το μωρό σας, αλλά είναι σε θέση να μαθαίνουν και να προβλέπουν τις συνήθειες ύπνου του μωρού σας και ιδανικές συνθήκες ύπνου.

15) Ηλεκτρονική ορχήστρα για την κιθάρα σας

Απλά συνδέστε το πάνελ ACPAD στην κιθάρα σας και θα είστε σε θέση να παίξετε εκατοντάδες οργάνα και να πειραματιστείτε με δειγμάτα, εφέ και loops.

16) Γλάστρα που μεγαλώνει μαζί με το φυτό

Αυτές οι γλάστρες origami μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου καθώς το φυτό σας μεγαλώνει.

17) Παιχνίδι που απαντά

Αντί ενα παναλαμβάνει φράσεις, όπως τα περισσότερα παιχνίδια που “μιλάνε”, αυτός ο δεινόσαυρος βασισμένος στην τεχνολογία Watson της IBM, είναι ιδανικός για παιδιά από 5 έως 9 ετών. Εκτός από την απάντηση σε ερωτήσεις όπως “Πόσο μακριά είναι το φεγγάρι;“, το παιχνίδι λειτουργεί με wi-fi μαθαίνει από τις απαντήσεις των παιδιών.

Credits: Bright Side

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε