Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ΤΙ θα συμβεί στο προφίλ σας στο Facebook μετά τον θάνατο σας; Θα ανατριχιάσετε…

Πού πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε; Είναι κάτι που όλοι έχουμε αναρωτηθεί. Δεν χρειάζεται να το απαντήσετε, αλλά όλοι θέλουμε να ξέρουμε τι θα συμβεί στο προφίλ μας στο Facebook όταν πεθάνουμε. Τα τελευταία χρόνια, το Facebook έχει σαρώσει τον κόσμο.

Τον έχει κάνει μικρότερο και έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο για να διατηρούμε επαφή με τους αγαπημένους μας, αλλά και με όσους γνωρίζουμε λιγότερο. Έχει γίνει κομμάτι του εαυτού μας και έχουμε συνηθίσει να καταγράφουμε κάθε λεπτομέρεια των ζωών μας.

Όταν πεθαίνουμε, φεύγουμε από την ζωή, αλλά το Facebook δεν θέλει να τερματίσει την ύπαρξη μας και έχει δημιουργήσει κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές που κάνουν το προφίλ μας να ζει για πάντα.

Δείτε παρακάτω τα διάφορα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να καθορίσετε τι θα συμβεί στο προφίλ σας όταν έρθει η ώρα σας.

Όταν χάνουμε ένα αγαπημένο πρόσωπο, είναι πάντα μεγάλη απώλεια, αλλά κανείς δεν θέλει να κάνει τα πράγματα χειρότερα για όσους μένουν πίσω. Από την άλλη, το Facebook έχει σκεφτεί κάτι όμορφο ώστε να κρατήσουμε για πάντα στην μνήμη μας όσους έχουν πεθάνει.

1. Μετατρέποντας το προφίλ σας σε λογαριασμό στην μνήμη σας.

Σε έναν τέτοιο λογαριασμό προστίθεται η φράση «εις μνήμην» δίπλα στο όνομα του προσώπου. Οι δημοσιεύσεις του παραμένουν ορατές στους χρήστες. Όταν ένας λογαριασμός μετατραπεί σε προφίλ εις μνήμην κάποιου, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ή να το αλλάξει κανείς. Το αίτημα αυτό μπορεί να το εκπληρώσει ένα μέλος το οποίο έχει ορισεί υπεύθυνο.

1.1 Ποιος ορίζεται υπεύθυνος;

Ένα άτομο που έχει προφίλ στο Facebook, είτε φίλος είτε συγγενείς, το οποίο επιλέγετε εσείς να διαχειριστεί τον λογαριασμό σας, όταν πεθάνετε.

1.2 Τι μπορεί να κάνει αυτό το άτομο;

Η υπεύθυνη επαφή σας θα μπορεί να διαγράψει τον λογαριασμό σας ή να τον μετατρέψει σε προφίλ εις μνήμην σας. Αν επιλέξει το δεύτερο, θα μπορεί να κάνει καρφιτσωμένες δημοσιεύσεις, όπως ένα τελευταίο μήνυμα ή πληροφορίες για κάποιο μνημόσυνο.

2. Μόνιμη διαγραφή του λογαριασμού μετά τον θάνατο σας

Μια άλλη εναλλακτική είναι να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας. Για να το κάνετε αυτό, υποβάλτε ένα αίτημα και το Facebook θα το επεξεργαστεί σαν ειδικό αίτημα προς επαλήθευση. Αυτή η επιλογή θα διαγράψει εντελώς το χρονολόγιο σας και το σχετικό περιεχόμενο στο Facebook, έτσι ώστε να μπορεί να το δει κανείς. Θα αφαιρεθούν όλες οι φωτογραφίες και δημοσιεύσεις από το προφίλ σας.

2.1 Πώς διαγράφω τον λογαριασμό μου;

Αν δεν θέλετε να μετατρέψετε τον λογαριασμό σας σε προφίλ εις μνήμην σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

-Πηγαίνετε πάνω δεξιά στο Facebook, πατήστε στο βελάκι που δείχνει προς τα κάτω και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
-Πηγαίνετε στο αριστερό μενού και επιλέξτε Ασφάλεια.
-Πατήστε Υπεύθυνος λογαριασμού σε περίπτωση θανάτου ακριβώς κάτω από την Απενεργοποίηση Λογαριασμού.
-Πατήστε Ζητήστε τη διαγραφή του λογαριασμού σας.
-Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που σας ζητά να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να διαγραφεί το προφίλ σας σε περίπτωση θανάτου.

3. Αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει να συνδεθείτε μετά την τελευταία σας ανάσα

Είναι μια μοναδική στο είδος της εφαρμογή. Αν θέλετε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας ή να στείλετε ένα μήνυμα σε αγαπημένους, η εφαρμογή “If I Die” σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα βίντεο ή μήνυμα το οποίο θα σταλεί μετά τον θάνατο σας.

3.1 Η εφαρμογή

Είναι μια εξωτερική εφαρμογή που μπορεί να προστεθεί στο Facebook. Μπορείτε είτε να την προγραμματίσετε μόνοι σας είτε μέσω ενός αγαπημένου μετά τον θάνατο σας.

3.2 Πώς γίνεται;

Για να σταλεί το μήνυμα σας σε περίπτωση θανάτου, κάντε κλικ στο «Αφήστε μήνυμα». Θα σας ανοίξει ένα παράθυρο όπου μπορείτε να αφήσετε προσωπικά ή δημόσια μηνύματα.

Έτσι εμφανίζεται ένα προφίλ εις μνήμην.

Δεν υπάρχει χειρότερη θλίψη από αυτή που προκαλεί η απώλεια ενός αγαπημένου. Χάρη στο Facebook υπάρχει η επιλογή να μην αφήσουμε ποτέ τις αναμνήσεις να πεθάνουν.

Credit: wittyfeed.com

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε