100 Χρονών Πεύκο Μεγαλώνει Μέσα Σε Εκκλησία Στο Υψηλότερο Χωριό της Ελλάδας

100 Χρονών Πεύκο Μεγαλώνει Μέσα Σε Εκκλησία Και Γίνεται Viral

Πεύκο: Η συγκεκριμένη εκκλησία βρίσκεται στο υψηλότερο χωριό της Ελλάδας, στη Σαμαρίνα των Γρεβενών. Είναι αφιερωμένη στην Παναγία. Στις αρχές του 20ου αιώνα φύτρωσε εντός της εκκλησίας το πεύκο. Στη συνέχεια στο πέρασμα των χρόνων άρχισε να βγαίνει έξω από την οροφή. Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Κάποια στιγμή στις αρχές του 20ού αιώνα ένα μικρό πεύκο φύτρωσε μέσα στο ναό της εκκλησίας, με το πέρασμα των χρόνων μεγάλωσε και σήμερα βγαίνει έξω από την οροφή!

Το δέντρο που είναι πάνω από 100 ετών έχει ξεπεράσει κατά πολύ σε ύψος τον επιβλητικό ναό και είναι το καμάρι των κατοίκων του χωριού.

Η Μεγάλη Παναγιά -μια υπερβολική σε μέγεθος ξυλόστεγη βασιλική- χτίστηκε στο πιο γνωστό βλαχοχώρι της Πίνδου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, το 1812.

Τοιχογραφήθηκε δέκα χρόνια αργότερα, ενώ σήμερα είναι ο μητροπολιτικός ναός της περιοχής.

Ένα από τα ωραιότερα και ιστορικότερα χωριά της Ελλάδας, η Σαμαρίνα είναι χτισμένη στις παρυφές του όρους Σμόλικα και σε υψόμετρο 1.600 μέτρα, γεγονός που την καθιστά ένα από τα ψηλότερα χωριά στα Βαλκάνια αλλά στην Ελλάδα.

Το χωριό βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό καταπράσινο τοπίο και έχει περίπου 5.000 κατοίκους τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα λειτουργούν εδώ μόνο μερικοί ξενώνες. Παλιότερα οι κάτοικοι ήταν πολλοί και ασχολούνταν κυρίως με την κτηνοτροφία, με τα “παιδιά της Σαμαρίνας” (από το ομώνυμο δημοτικό τραγούδι) να μαζεύουν τα ζώα τους το χειμώνα και το καλοκαίρι να τα ανεβάζουν στο βουνό.

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα