«Της δείχνουμε την αγάπη μας, όσο κι αν πονάμε»: Η απίστευτη ιστορία μιας 7χρονης με άνοια

Όταν κανείς ακούει για Αλτσχάιμερ συνήθως σκέφτεται υπερήλικα άτομα προχωρημένης ηλικίας, όμως η ιστορία αυτού του 7χρονου κοριτσιού είναι πολύ σπάνια και συγκινητική.

Η απίστευτη ιστορία της 7χρονης

Όταν, όμως, συμβεί και η άνοια επηρεάσει παιδιά, το κάνει με τον πιο σοβαρό και επιζήμιο τρόπο. Η Χέιντι Φάουλερ είναι 7 χρόνων και διαγνώστηκε με το σύνδρομο Sanfilippo, μία νευροεκφυλιστική νόσο που μοιάζει με το παιδικό Αλτσχάιμερ. Προκαλεί ολοκληρωτική κατάρρευση του σώματος, ενώ μειώνει δραματικά το προσδόκιμο ζωής τους.

Η 7χρονη γεννήθηκε με την ασθένεια, παρά το γεγονός, ότι έμοιαζε εντελώς υγιής. Ήρθε στον κόσμο με τον ομφάλιο λώρο τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της και οι πνεύμονές της δεν ήταν πλήρως ανεπτυγμένοι. Παράλληλα, είχε ίκτερο και μπήκε στην εντατική νεογνών, σε αναπνευστήρα και μετά από δέκα μέρες πήρε εξιτήριο.

Στα πρώτα παιδικά της χρόνια, υπέφερε από πολλές παθήσεις. Όπως ανέφερε η μητέρα της, είχε συνεχώς μολύνσεις στα αυτιά και στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, καθώς επίσης και προβλήματα στον αχίλλειο τένοντα.

Χρειάστηκε αρκετές φορές, ενώ αντιμετώπισε και ζητήματα με το πεπτικό της σύστημα, ταλαιπωρούμενη από εμετούς και διάρροιες. Πέρασε αρκετά δύσκολα και στην εκπαίδευση τουαλέτας, κάτι που δεν κατάφερε μέχρι και σήμερα. Και πολύ πιθανόν να μην τα καταφέρει ποτέ.

Το σπάνιο σύνδρομο

Η μικρούλα διαγνώστηκε με Διαταραχή Φάσματος Αυτισμού. Όπως μοιράστηκε η μητέρα της, τον καιρό που η κόρη της διαγνώστηκε με αυτισμό, το νευρικό της σύστημα ήταν εντελώς εκφυλισμένο. Η συμπεριφορά της γινόταν αρκετά πιο δύσκολο να γίνει διαχειρίσιμη.

Επιπροσθέτως, είχε δυσμορφίες στο σώμα της, συμπεριλαμβανομένων των ώμων και των γλουτών της. Τελικά, το 2020 η οικογένεια έμαθε πως το κορίτσι έπασχε από σύνδρομο Sanfilippo. Τα παιδιά με αυτήν την ασθένεια τείνουν να βιώνουν συμπτώματα άνοιας.

«Το σύνδρομο Sanfilippo συχνά προκαλεί στα παιδιά επεισόδια. Χάνουν την ικανότητά τους να τρώνε μόνα τους και πολλά σιτίζονται με ειδικό σωλήνα. Χάνουν την ικανότητα της βάδισης και χρειάζονται αμαξίδιο. Όλα αυτά λόγω του Sanfilippo», ανέφερε η μητέρα της 7χρονης.

Πλέον, η μικρούλα δεν μπορεί να μιλήσει και λειτουργεί με την νοητική ικανότητα ενός παιδιού 18 μηνών. Λόγω της καλπάζουσας φύσης της ασθένειας, δεν μιλά και δεν κάνει πράγματα που θα έκαναν παιδιά της ηλικίας της. Ουσιαστικά, έχει χάσει όλες τις ικανότητες που είχε κερδίσει στη σύντομη αυτή ζωή της.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”