Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: Ο 15χρονος ήρωας θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τα αδέρφια του από τις φλόγες

Ήρωας ετών 15: Ήταν ο νεαρός αριστούχος μαθητής από την Καβάλα, που κανένας δεν θυμάται το όνομά του, αλλά όλοι θυμούνται τον τρόπο με τον οποίο έδωσε τη ζωή του για να σώσει τα δύο μικρότερα αδέλφια του. Ο 15χρονος έφηβος έπεσε κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά για τους αγαπημένους του, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του αλλά και δάκρυα συγκίνησης σε όλο το πανελλήνιο με την πράξη αυτοθυσίας του.

15χρονος θυσιάζεται στη φωτιά για να σώσει τα αδέλφια του

Τέτοιες μέρες πριν μερικά χρόνια ένας νεαρός έφηβος,15 ετών, μας «άφησε» επιλέγοντας να δώσει τη ζωή του για έναν ανώτερο σκοπό. Αριστούχος μαθητής από την Καβάλα,μόλις συνειδητοποίησε πως τα νεώτερα αδέλφια του (ο πεντάχρονος Ανδρέας και ο εννιάχρονος Γεράσιμος) είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι που καιγόταν,όρμισε μέσα στη φωτιά για να τα σώσει,με τίμημα τη δική του ζωή.

Κανείς δεν ξέρει τ όνομα του,κανείς δεν γράφει άρθρα,κανείς δεν κάνει αφιέρωματα στα αγαπημένα του συγκροτήματα όπως πχ ο Γιάννης Πετρίδης ,κανείς δεν κάνει πορείες,δεν στήνει μνημεία ,δεν αγορεύει πύρινους λόγους για ανώτερους σκοπούς της ανθρωπότητας,κανείς δεν τον θυμάται-εκτός από τους γονείς του. Πόσο μικρούς μας βλέπουν οι Τηλέμαχοι αυτού του κόσμου από εκεί ψηλά.


«Ετσι ήταν πάντα ο Τηλέμαχος. Εμπαινε μπροστά για όλους. Ηταν το καλύτερο παιδί της τάξης και του σχολείου, και δεν το λέμε επειδή χάθηκε. Και πριν έναν μήνα, και πέρσι και πρόπερσι το ίδιο λέγαμε». Η Δήμητρα Κ., φίλη και συμμαθήτρια του Τηλέμαχου στην Γ’ τάξη του 6ου Γυμνάσιου Καβάλας, τον αποχαιρέτησε με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, η οποία μέσα σε μία ώρα μετρούσε 86 «likes» και 120 σχόλια.

«Είσαι ένας άγγελος πλέον. Σε αγαπάμε», «Α, ρε Τηλέμαχε. Είσαι ο ήρωάς μας. Σε αγαπάμε πολύ. Καλό σου ταξίδι», «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», έγραψαν ο Νίκος, ο Ανδρέας, ο Πάνος και οι άλλοι κολλητοί του. Οι φίλοι του που μάλωναν στην αρχή κάθε χρονιάς ποιος θα καθίσει δίπλα του, πίσω και μπροστά του, γιατί ο Τηλέμαχος ήταν πάντα διαβασμένος και τους άφηνε να… κλέβουν στα διαγωνίσματα, δεν θέλουν να πιστέψουν ότι χάθηκε και δεν θα τον ξαναδούν.

Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: Το χρονικό της φωτιάς

Οι ενδείξεις οδηγούν είτε σε σπίθα που ξέφυγε από την ξυλόσομπα, η οποία έκαιγε στο ισόγειο, είτε σε βραχυκύκλωμα. Η κατοικία ήταν παλιά και μεγάλο μέρος της ήταν ξύλινο, έτσι η πυρκαγιά πήρε γρήγορα δραματικές διαστάσεις και είχε εφιαλτική κατάληξη, με τρεις αθώες ψυχές να έχουν απανθρακωθεί. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, πρώτοι ξύπνησαν οι παππούδες που ένιωσαν αφύσικη ζέστη στο σπίτι. Πήραν γρήγορα κουβάδες και λεκάνες με νερό και προσπαθούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά.
Μαζί τους βγήκαν από την πίσω πόρτα οι γονείς και τα τέσσερα παιδιά. Οταν διαπίστωσαν ότι ο Ανδρέας και ο Γεράσιμος έλειπαν, ο πατέρας επιχείρησε να μπει ξανά στο σπίτι, αλλά οι πυκνοί καπνοί τον εμπόδισαν. Τότε ήταν που έτρεξε σαν σίφουνας ο Τηλέμαχος και έπεσε -κυριολεκτικά- στη φωτιά.

«Το μόνο παρήγορο ήταν πως έχασε αμέσως τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω. Ετσι δεν κατάλαβε τίποτε από το ταξίδι προς τον ουρανό. Και είναι μακρύ αυτό το ταξίδι, γιατί είναι μεγάλη τιμή να γίνεσαι άγγελος». Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο φιλοσοφεί τον θάνατο του μικρού Τηλέμαχου ο ιερέας θείος του.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”