Ταξίδι στον χρόνο: 7 αξέχαστες αναμνήσεις από τα σχολικά μας χρόνια που θα σας συγκινήσουν

Σχολικές αναμνήσεις: Όλες οι γενιές έχουν να μοιράζονται τις ίδιες σχολικές και παιδικές αναμνήσεις που μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας όσα χρόνια κι αν περάσουν. Τα άτομα που μοιράστηκες το ίδιο θρανίο, οι σχολικές γιορτές, τα παιχνίδια και τα βιβλία σου. Συγκεντρώσαμε 18 από τις παιδικές μας αναμνήσεις που σίγουρα όλοι θυμάστε.

Σχολικές αναμνήσεις: Σίγουρα όλοι τις θυμάστε

Είτε ανήκετε σ’ αυτούς που θα ‘θελαν όσο τίποτα να επιστρέψουν στα θρανία, είτε, αντίθετα, μισούσατε (και μισείτε ακόμα) θανάσιμα το σχολείο, προσδεθείτε γιατί θα σας ταξιδέψουμε στα μαθητικά σας χρόνια!

1.Λαστιχάκι – και ουχί σκοινάκι – στα διαλείμματα, walkman με ακουστικά (σε κτηνώδες μέγεθος), κασετίνες με τη χωρητικότητα του τσαντακίου του Sport Billy και πολλά ακόμη αντικείμενα, ίχνη της παιδικής μας ηλικίας σε 18 νοσταλγικές φωτογραφίες.

Παρότρυνση: Πάρτε την… κατηφόρα μέχρι το τέλος του άρθρου και ακούστε το απόλυτο soundtrack των μαθητικών αναμνήσεων.

2.To σήμα του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων
Το OEΔΒ για κάθε μαθητή που σεβόταν το εαυτό του, σήμαινε Όταν Εγώ Διαβάζω Βαριέμαι. Για λίγους, σκληρούς επαναστάτες, ήταν και αρκτικόλεξο του Ο Δάσκαλος Είναι Βλάκας.

3.Walkman με τα απαραίτητα ακουστικά-αυτιά Μίκυ
Κασέτες με ετικέτες όπως “Επιλογές Ελληνικά” ή “Ξένα Διάφορα“, συντρόφευαν τους μαθητές των παρελθοντικών δεκαετιών στα διαλείμματα και στη διαδρομή από και προς το σχολείο. Τώρα, εξ όσων ξέρουμε, παίζουν παιχνίδια στο smartphone.

4.Χαρτοκατασκευή-μάντης
Η αυτοσχέδια μηχανή απαντήσεων έκανε το ντεμπούτο της στις σχολικές τάξεις πολλές δεκαετίες πριν. Από το ποιον αγαπάς, μέχρι το πώς νιώθεις, η χάρτινη κατασκευή είχε για όλα τα (καuτά) ζητήματα απαντήσεις. Η τύχη της σήμερα αγνοείται.

5.Λάστιχο στα διαλείμματα!
Λάστιχο και όχι σκοινάκι. Το απόλυτο κοριτσίστικο παιχνίδι των σχολικών μας χρόνων, ήταν ένα μικρό λαστιχάκι τυλιγμένο γύρω απ’ τα πόδια μας!

6.Υπέρ-στιλό
Αυτό το στιλό-πολυμηχάνημα ήταν το στολίδι της συλλογής σχολικών αξεσουάρ κάθε μαθητή. Η ναυαρχίδα του στόλου των στιλό μας περιλάμβανε τουλάχιστον τέσσερα χρώματα (συχνά αρωματικά) σε ένα υπερ-στιλό, διαμέτρου αξιοσημείωτα μεγάλης.

7.Η γόμα-παιδικό ψέμα
Ελπίζουμε ότι δε θα το μάθετε από ‘μας: το μπλε μέρος της κλασικότερης γόμας κάθε κασετίνας, ΔΕΝ μπορεί να σβήσει το μελάνι απ’ το στυλό.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”