Συγκλονιστική εξομολόγηση: «Είπα στην κόρη μου ότι δεν θέλω 3ο εγγόνι αν είναι να το μεγαλώσω πάλι εγώ»

Για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τα εγγόνια είναι μεγάλο δώρο και τα αγαπούν και τα φροντίζουν. Οι περισσότερες γιαγιάδες είναι πρόθυμες να χαρίσουν τη βοήθεια τους στο μεγάλωμα των παιδιών των παιδιών τους, όταν όμως αυτή η βοήθεια θεωρείται από τα παιδιά τους αυτονόητη τότε αρχίζουν και εκβιάζονται ψυχολογικά και δυσκολεύονται.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας γιαγιάς

Όταν όμως αυτή η βοήθεια θεωρείται δεδομένη από τους γονείς, τα όρια χάνονται και δημιουργείται κακό κλίμα μέσα στην οικογένεια. Μια 58χρονη γιαγιά απευθύνθηκε πρόσφατα σ’ ένα φόρουμ για να ζητήσει από τους χρήστες την γνώμη τους όσον αφορά την στάση της όταν η κόρη της τής ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κάνει τρίτο παιδί.Όπως εξήγησε, η ίδια και ο άντρας της βοηθούν ενεργά στο μεγάλωμα των εγγονιών τους και μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας κρατούσαν τα παιδιά όλη μέρα προκειμένου να δουλέψουν με ησυχία οι γονείς τους. Όπως ήταν φυσικό, οι παππούδες έχουν κουραστεί πολύ!

Στο μεταξύ, το ζευγάρι αποφάσισε ότι θέλει να αποκτήσουν και τρίτο μωράκι. «Όταν μου το ανακοίνωσε η κόρη μου, τη ρώτησα ποιος θα βοηθούσε στο μεγάλωμα και με κοίταξε σαν να ήμουν τρελή – θεωρούσε δεδομένη τη βοήθειά μας. Της είπα ότι δεν μπορώ να μεγαλώνω μια ζωή τα παιδιά της και να ξανασκεφτεί την απόφασή της για τρίτο παιδί».Είναι πολύ διαφορετικό οι παππούδες να βοηθούν όποτε μπορούν με τα εγγόνια τους κι άλλο να γίνεται κατάχρηση της προσφοράς τους, κάτι που έγινε αντιληπτό από τους χρήστες του φόρουμ, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν το μέρος της γιαγιάς.Μάλιστα, ένας έγραψε: «Αυτά είναι τα εγγόνια σας και όχι τα παιδιά σας. Έχετε κάνει ήδη αρκετά! Ζήστε τη ζωή σας και απολαύστε τη σύνταξή σας. Το αξίζετε να ξεκουραστείτε. Η κόρη σας είναι υπεύθυνη για τα παιδιά της και σας εκμεταλλεύεται εδώ και χρόνια, μην την αφήσετε να το κάνει άλλο».

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”