“Συγγνώμη κύριε”: Η απάντηση ενός δασκάλου σε μαθήτρια με μαθησιακές δυσκολίες που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

Η ιστορία του καθηγητή αγγλικών και της μαθήτριας αυτής που αντιμετωπίζει μαθησιακά προβλήματα και δεν φοβάται να παραδεχθεί το λάθος της, σαρώνει στο Διαδίκτυο και οι χρήστες την αναδημοσιεύουν ολοένα και περισσότερο.

Μαθήματα ζωής από δάσκαλο Αγγλικών

Δάσκαλος Αγγλικών παρέδωσε μάθημα ζωής σε μαθήτρια του με μαθησιακές δυσκολίες. Ο εκπαιδευτικός μόλις είδε την λευκή κόλλα που του παρέδωσε διστακτικά μία μαθήτρια του για ένα τεστ του μαθήματος ξαφνιάστηκε καθώς η νεαρή μαθήτρια το μόνο που είχε γράψει ήταν: «Συγγνώμη κύριε δεν ήξερα Αγγλικά».

Ο εκπαιδευτικός μοιράζεται τις σκέψεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ήθελα να της πω να μην στενοχωριέται. Να μη μασάει μπροστά στα εμπόδια. Να της πω οτι ελληνικά ή αγγλικά θα μάθουν πολλοί να μιλούν, αλλά Άνθρωποι μπορεί να μη μάθουν να γίνουν ποτέ. Κι άλλα πολλά» αναφέρει, προσθέτοντας πως αντί για βαθμολογία της έγραψε αυτό:

«Το να παραδεχόμαστε πώς δεν γνωρίζουμε κάτι είναι σημάδι δύναμης. Η αναζήτηση της γνώσης είναι αυτή που κρατά τον εγκέφαλο μας ενεργό να το θυμάσαι. Θέλω φέτος να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ξέρω πως είσαι αγωνίστρια».

Η ανάρτηση του εκπαιδευτικού

Έχει μαθησιακές δυσκολίες. Έχει σημαντικά κενά. Νιώθει μεγάλη ανασφάλεια. “Εσείς θα είστε ο αγγλικός μας;” με ρώτησε την πρώτη μέρα και ήδη διαφαινόταν μια μελαγχολία στο βλέμμα της.

Σήμερα πλησίασε αργά την έδρα και άφησε το τεστάκι διστακτικά. Ήθελα να της πω να μην στενοχωριέται. Να μη μασάει μπροστά στα εμπόδια. Να της πω οτι ελληνικά ή αγγλικά θα μάθουν πολλοί να μιλούν, αλλά Άνθρωποι μπορεί να μη μάθουν να γίνουν ποτέ. Κι άλλα πολλά.

Αντί για βαθμολογία μου βγήκε αυτό:

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”