Πέθανε για 1,5 ώρα και οι γιατροί τον επανέφεραν στη ζωή: Η ανατριχιαστική ιστορία του 61χρονου που η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά

Συγκλονίζει η ιστορία του 61χρονου από την Αυστραλία που έζησε μια μεταθανάτια εμπειρία, όταν η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει για μιάμιση ώρα και έπειτα επανήλθε ξανά στη ζωή.

Συγκεκριμένα ο Άλιστερ Μπλέικ υπέστη καρδιακή προσβολή τον Ιανουάριο του 2019 και η σύζυγός του τον βρήκε νεκρό όταν ξύπνησε. Αν και προσπάθησε να τον επαναφέρει με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο, οι διασώστες μόλις έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι ο 61χρονος είχε πεθάνει.

Οι υπερπροσπάθειες των γιατρών

Οι γιατροί κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες, κάνοντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρησιμοποιώντας έναν απινιδωτή.

Mετά από 90 δραματικά λεπτά, βρέθηκε ο σφυγμός του, αφού η καρδιά ξεκίνησε να χτυπάει ξανά.
Όταν ξύπνησε και όλοι πια τον ρωτούσαν πως ήταν η κατάσταση που βρισκόταν. Ο 61χρονος αποκάλυψε: «Τεχνικά, ήμουν νεκρός για 90 λεπτά.

Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν αν είδα κάτι. Όχι, δεν είδα τίποτα. Ούτε έντονα φώτα, ούτε τίποτα τέτοιο». Ο Άλιστερ επέστρεψε στο σπίτι του μετά από 12 ημέρες στο νοσοκομείο και λέει ότι η εμπειρία του παρ’ ολίγον θανάτου του έδωσε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη ζωή.

Μετά τη δραματική του εμπειρία, ο 61χρονος μείωσε τον αριθμό των ωρών εργασίας του προκειμένου να βλέπει περισσότερο τους φίλους και την οικογένειά του, ενώ ξεκίνησε να τρώει πιο υγιεινά και γυμνάζεται περισσότερο.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”