Παράδειγμα προς μίμηση: Πτυχίο με άριστα για τον πρώτο τυφλό φοιτητή Σεβαστός Κουμτζής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ

Ο Σεβαστός Κουμτζής, έγινε ο πρώτος τυφλός φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πριν από κάποιους μήνες, αποφοίτησε και πήρε το πτυχίο του με άριστα και ορκίστηκε έχοντας κοντά του σύσσωμη την οικογένειά του.

Ο Σεβαστός είναι ο πρώτος τυφλός φοιτητής που εισήχθη και αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, όχι μόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Ο πρώτος τυφλός φοιτητής αποφοίτησε με άριστα

Ο αδελφός του, Αργύρης Κουμτζής, είναι επίσης τυφλός και είχε αποφοιτήσει με άριστα από το τμήμα Φυσικής το 2019. Αυτή τη φορά, χωρίς να κρύψει την περηφάνιά του, μοιράστηκε τη χαρά της οικογένειάς του για τη μεγάλη επιτυχία του μικρότερου αδελφού του.

«Τώρα αν αναρωτιέστε πώς γίνεται κάποιος με σχεδόν μηδενική όραση να κάνει όλα αυτά, και εγώ αναρωτιέμαι να σας πω την αλήθεια… Η απάντηση φαντάζομαι βρίσκεται κάπου μεταξύ της αγάπης του για το αντικείμενο και της παροιμιώδους ξεροκεφαλιάς του. Από μικρός φαινόταν, ο άτιμος, ότι δεν τα έπαιρνε τα γράμματα και έπαιζε με γρανάζια, κατσαβίδια και εργαλεία. (Καλά μεταξύ μας τώρα και τώρα που πήρε το πτυχίο πάλι τα ίδια κάνει)».

«Επειδή ο αδερφός μου είναι ταπεινός, όπως πάντα, ας δούμε λίγο κάποια πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Ο Σεβαστός είναι ο πρώτος τυφλός φοιτητής που εισήχθη και αποφοίτησε από το τμήμα μηχανολόγων μηχανικών όχι μόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλη τη χώρα. Και όχι μόνο αποφοίτησε, και όχι μόνο αρίστευσε, αλλά είχε και το μεγαλύτερο βαθμό μεταξύ των Φοιτητών που ορκίστηκαν την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου. Φυσικά, όσοι έχουν ιδέα από πανεπιστημιακή εκπαίδευση γνωρίζουν πως ο βαθμός δεν είναι τα πάντα. Να αναφέρω ότι ο Σεβαστός ήταν ενεργό μέλος της φοιτητικής ομάδας ART που συμμετέχει σε Διαγωνισμούς κατασκευής Αγωνιστικών Αυτοκίνητων. Επίσης, εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία σε πρωτοποριακό θέμα δικής του έμπνευσης πάνω σε συστήματα ψύξης μπαταριών ηλεκτρικών αεροπλάνων.
Τώρα αν αναρωτιέστε πώς γίνεται κάποιος με σχεδόν μηδενική όραση να κάνει όλα αυτά, και εγώ αναρωτιέμαι να σας πω την αλήθεια… Η απάντηση φαντάζομαι βρίσκεται κάπου μεταξύ της αγάπης του για το αντικείμενο και της παροιμιώδους ξεροκεφαλιάς του. Από μικρός φαινόταν, ο άτιμος, ότι δεν τα έπαιρνε τα γράμματα και έπαιζε με γρανάζια, κατσαβίδια και εργαλεία. (Καλά, μεταξύ μας, και τώρα που πήρε το πτυχίο πάλι τα ίδια κάνει). Συγχαρητήρια και πάλι, συνέχισε έτσι δυνατά ρε αγόρι μου».

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”