Παράδειγμα προς μίμηση: Γυναίκα με σύνδρομο Down έγινε δασκάλα Zumba – Είναι η πρώτη στις ΗΠΑ που πήρε άδεια διδασκαλίας.

Η Yulissa Arescurenaga, παραδίδει μάθημα Zumba μπροστά σε δεκάδες μαθητές, που ακολουθούν τις κινήσεις της με ενθουσιασμό και προσήλωση. Θα μπορούσε να είναι μια ακόμα τυπική σκηνή από γυμναστήριο, αν η Yulissa δεν ήταν η πρώτη δασκάλα Zumba στις ΗΠΑ με σύνδρομο Down.

Ένα νέο video ανάρτησε στο Facebook, όπου δείχνει να καθοδηγεί ένα πλήθος με αυτοπεποίθηση. Έχει άλλωστε μεγάλη εμπειρία: Έκανε το πρώτο της μάθημα Zumba το 2008 και κόλλησε αμέσως με τη συγκεκριμένη μορφή άσκησης. «Η Zumba είναι για όλους, όλοι μπορούν να το κάνουν. Δεν νιώθεις ότι γυμνάζεσαι. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε πάρτι» είπε σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Today.

Έβαλε στόχο να γίνει δασκάλα Zumba

Με το που ήρθε λοιπόν σε επαφή για πρώτη φορά με τη Zumba, το έβαλε στόχο να γίνει δασκάλα. Το κορίτσι, που κατάγεται από το Περού αλλά ζει στις ΗΠΑ, άρχισε να προπονείται καθημερινά στο σπίτι της, έως και έξι ώρες την ημέρα.

Το κορίτσι, που κατάγεται από το Περού αλλά ζει στις ΗΠΑ, άρχισε να προπονείται καθημερινά στο σπίτι της, έως και έξι ώρες την ημέρα.

Τέσσερα χρόνια μετά, το 2012, κατάφερε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια διδασκαλίας. Η μητέρα της, Marlene Palomino, είπε στο Today ότι η κόρη της αγαπάει τόσο πολύ αυτό που κάνει, που κάθε φορά που ξεκινάει η μουσική, αρχίζει να λάμπει. «Απολαμβάνει να κάνει τους άλλους να χαμογελούν» σχολίασε η Palomino.

Η φήμη της Yulissa εκτοξεύτηκε όταν ταξίδεψε στην Αλάσκα για να παραδώσει μαθήματα χορού. Η ιστορία της άλλωστε είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down μπορεί να καταφέρουν πολύ περισσότερα από όσα μπορούμε, ίσως, να φανταστούμε. Σήμερα, όπως επιβεβαιώνει και το βίντεο, η Arescurenaga διδάσκει μεγάλες τάξεις, αλλά και μαθητές με αναπηρίες.

Δείτε το video

Related posts

“Δεν έκλαψα σήμερα”: Ραγίζει καρδιές καρκινοπαθής μαμά που άφησε τα παιδιά της να ξυρίσουν το κεφάλι της

Χειροκροτούσε όλο το αεροπλάνο: Αεροσυνοδός έκανε… στον αέρα, πρόταση γάμου στην αγαπημένη της

Αρνήθηκε σε μητέρα ν’αλλάξουν θέσεις για να είναι με τα παιδιά της, κι εκείνη την εκδικήθηκε με τον χειρότερο τρόπο