Πάππους 108 ετών συναντά τον τρισέγγονό του

Πόσοι από εμάς έχουμε μνήμες από τον προ-πάππου μας; Φαντάζομαι λίγοι. Ακόμα λιγότεροι, μάλλον, έχουμε μνήμες από τον προ-προπάππου μας.

Η Jenna Lehne, μητέρα δύο παιδιών, είναι από τις τυχερές, αφού έχει έντονες μνήμες τόσο από τον παππού της, όσο και από τον προ-πάππου της.

Μάλιστα, και τα παιδιά της ήταν τόσο τυχερά ώστε να γνωρίσουν τον προ-προπάππου τους!

Η ίδια μοιράστηκε την ιστορία της στο lovewhatmatters, πριν λίγο καιρό, και μας συγκίνησε βαθιά.

«Αυτός είναι ο κ. Esmond Allock. Γεννήθηκε το 1910 και έγινε 108 ετών στις 26 Ιανουαρίου του 2018. Είναι και επίσημα ο γηραιότερος άνθρωπος στον Καναδά. Είναι σύζυγος, πατέρας 6 παιδιών, παππούς 17 εγγονών, προπάππους 36 δισέγγονων και προ-προπάππους σε 12 τρισέγγονα.

Είναι ο προπάππους μου και ο άντρας του οποίου το όνομα έδωσα στον γιο μου. Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ελάχιστες μνήμες από τον προπάππου τους, εγώ είμαι αρκετά τυχερή να τον έχω στη ζωή μου τα τελευταία 30 χρόνια.

Από πολύ μικρή πήγαινα συχνά σπίτι του, ενώ μου είχε δώσει ακόμα και παρατσούκλι. Μεγαλώνοντας με θυμόταν πάντα και χάρηκε πάρα πολύ όταν έμαθε ότι ήμουν έγκυος στο πρώτο μου παιδί.

Το μόνο του παράπονο ήταν, ότι από τους τόσους απογόνους, κανένας δεν είχε ονομάσει ένα παιδί του “Esmond” (το όνομά του).

Ο μικρός μου γιος γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2017, όταν ο προπάππους μου ήταν σχεδόν 107 ετών, και συνάντησε τον προ-προπάππου του σχεδόν έναν χρόνο μετά – τα χιόνια και το κρύο δεν μας επέτρεψαν να πάμε νωρίτερα να τον δούμε.

Ο μικρός Esmond μπορεί να μην κατάλαβε πολλά, ο παππούς μου, όμως χάρηκε πολύ και συγκινήθηκε όταν άκουσε ότι ο μικρός είχε το όνομά του.

Καθώς κρατούσε τον μικρό αγκαλιά, τον φιλούσε και έλεγε διαρκώς: “Δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό για εμένα”.

Εύχομαι να μπορούσε να καταλάβει τι σημαίνει εκείνος για εμάς…»

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”