«Όταν συνάντησα τον πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος»

Οι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει στην επαρχία, έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης από εκείνους που ζουν στην πόλη. Για την ζωή του βοσκού και την σημασία της λέξης φιλίας, είχε μιλήσει ο πατέρας του άδικου φοιτητή Βαγγελή Γιακουμάκη, Ανδρέας.

«Λύρα, Λεβεντιά και Μνήμη: Το Ρέθυμνο σε μια Ζωή Αλλιώς», ήταν ο τίτλος της εκπομπής του Ertflix που είχε προβληθεί στους δείκτες της τηλεόρασης και «έκοψε την ανάσα» των τηλεθεατών.

Ανδρέας Γιακουμάκης: «Οι αξίες που γνωρίζω εγώ μπορεί να είναι λάθος για τον σημερινό κόσμο»

Σύμφωνα με το cretalive.gr ξεχώρισε η κατάθεση ψυχής του κ. Ανδρέα Γιακουμάκη, οποίος μίλησε για τη ζωή του κτηνοτρόφου και τόνισε ότι δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα. Ο βοσκός προσέχει τα ζώα του, μεγαλώνει με αυτά, μπορεί να καταλάβει τι θέλουν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι αξίες που γνωρίζω εγώ μπορεί να είναι λάθος για τον σημερινό κόσμο», είπε χαρακτηριστικά. Λέξεις όπως τίμιος και ηθικός, μπορεί σήμερα να έχουν ακόμα και αρνητική ερμηνεία.

«Η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έχουν γίνει μειονεκτήματα στον άνθρωπο, αυτό έχω αισθανθεί. Είμαι εγώ λάθος ή είναι οι άλλοι σωστοί;», αναρωτήθηκε και τόνισε πως ο ίδιος έχει μάθει να λέει την αλήθεια και τι αισθάνεται.

Σημείωσε μάλιστα πως η λέξη φιλία έχει μεγάλη σημασία και αξία για τον ίδιο.

Μίλησε, ακόμα, για τη σχέση των Κρητικών με τη ρακί ενώ χαρακτήρισε το Σελί Ρεθύμνου, τον τόπο καταγωγής του «Γη της Επαγγελίας».

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”