Ο παχύτερος άνθρωπος στον κόσμο: 12 ετών ζύγιζε 132 κιλά, έφτασε μέχρι τα 635 και πέθανε στα 41 του

Σε ηλικία μόλις 41 ετών ο παχύτερος άνθρωπος στον κόσμο έφυγε από τη ζωή το 1983, μετά από μία σκληρή μάχη που έδωσε στα νοσοκομεία.

Σχεδόν 40 χρόνια μετά το θάνατό του, ο ίδιος άνθρωπος εξακολουθεί να κατέχει το… Παγκόσμιο ρεκόρ για τον πιο βαρύ άνθρωπο που υπήρξε ποτέ, καθώς ο ίδιος έφτασε να ζυγίζει 635 κιλά.

Πρόκειται για τον Jon Brower Minnoch, ο οποίος υπέφερε από μικρός από παχυσαρκία, καθώς μόλις στα 12 του ζύγιζε 132 κιλά και σε ηλικία 22 ετών είχε φτάσει στα 178. Ωστόσο, το βάρος του δυστυχώς συνέχιζε να αυξάνεται, φτάνοντας τα 635 κιλά.

Λόγω του βάρους, ο Jon εμφάνισε προβλήματα υγείας λόγω υγείας, συμπεριλαμβανομένων αναπνευστικών και καρδιακών διαταραχών.

Ο Jon νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σιάτλ το 1978, αλλά δεν ήταν εύκολο να μετακινηθεί, γι’ αυτό φρόντισαν δώδεκα πυροσβέστες και προσωπικό έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποίησαν ένα ειδικά τροποποιημένο φορείο για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ο Jon ακολουθώντας μία αυστηρή δίαιτα 1.200 θερμίδων την ημέρα, έχασε 419 κιλά και έφτασε να ζυγίζει 216 κιλά όταν πήρε εξιτήριο. Αργότερα όμως πήρε 89 κιλά και εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο το 1981. Πέθανε 23 μήνες αργότερα το 1983 σε ηλικία 41 ετών.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”