Νόμιζαν ότι είχαν Κάνει το Τέλειο έγκλημα: Οι 4 Δολοφόνοι που Αναζητούσαν το Θύμα τους στη Νικολούλη

Η Αγγελική Νικολούλη έχει εξιχνιάσει υποθέσεις με τρόπο που κανείς άλλος δεν μπορεί. Ακόμα και εκείνες που έχουν σοκάρει το πανελλήνιο με την σκληρότητά τους και το θράσος των δολοφόνων που «έψαχναν» τα θύματά τους στην εκπομπή της.

Δάνος Μουρατίδης: O θύτης που αναζητούσε την Κική Κούσουγλου, την κοπέλα που είχε στραγγαλίσει και θάψει

Απρίλιος 2005. Η 20χρονη Κική Κούσογλου, «η καλλονή από τη Βέροια», εξαφανίζεται ξαφνικά σε ένα βράδυ. Η μητέρα της δύο μέρες αργότερα δηλώνει την εξαφάνιση στην αστυνομία.

Για εβδομάδες η Αγγελική Νικολούλη έχει στην εκπομπή της τον Δάνο, σύντροφο και δολοφόνο όπως φάνηκε της κοπέλας.

Η Σχέση της Κικής με τον Δάνο

Η Κική είχε μόλις χωρίσει τον Δάνο. Αυτός ηταν και ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή γι’ αυτό και θεωρήθηκε ύποπτος για την εξαφάνισή της.

Πριν το μοιραίο βράδυ ο Δάνος επεδίωξε να δει την Κική στην καφετέρια που εκείνη δούλευε, θέλοντας να τα ξαναβρούν και έτσι η Κική έμεινε το βράδυ σπίτι του.

Η Κική ήταν ζευγάρι με τον Δάνο από τα 15 της. Ωστόσο ο ίδιος είχε μπει στο στόχαστρο της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, χωρίς να υπάρχει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Ο Δάνος δήλωνε άγνοια για το πού μπορεί να βρισκόταν η συντρόφός του, αν και παραδέχτηκε ότι είχαν περάσει το βράδυ μαζί. Συκεκριμένα είπε στην αστυνομία και αργότερα στη Νικολούλη:«Ξύπνησα και δεν τη βρήκα στο δωμάτιο».

Το θέατρο του δολοφόνου μπροστά στις κάμερες

Μπροστά στις κάμερες ο Δάνος μιλούσε για το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στην Κική την ημέρα μετά την εξαφάνισή της. Έγραφε: «Όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια».

Παρακαλούσε όποιον γνώριζε κάτι να βοηθήσει να γυρίσει η Κική στο σπίτι της. Όλα αυτά μέχρι να συναντήσει την Αγγελική, που κατάλαβε αμέσως την ενοχή του.

Ο Δάνος απέφευγε την επικοινωνία με τη Νικολούλη και την ανάλυση της κάθε λεπτομέρειας από τη σχέση του με την Κική, όπως και για την τελευταία τους συνάντηση.

Οι αντιδράσεις του ήταν έντονες ακόμα και μπροστά στην κάμερα. Έδειχνε ξεκάθαρα ένοχος.

Μάρτυρες λένε ότι σαν σύντροφος ήταν κτητικός και ζηλιάρης, που δεν είχε διστάσει μέχρι και να τη χτυπήσει. Συχνά της έλεγε: «Μόνο νεκρούς θα μας χωρίσουν».

H πρώην σύντροφός του πήγε να καταθέσει στην Αστυνομία πως και στην ίδια φερόταν αναλόγως, δηλώνοντας: «Από την πρώτη στιγμή γνώριζα πως τη σκότωσε ο Δάνος».

Τον Αύγουστο του 2005, η αυλαία πέφτει για τον Δάνο. Στην Αστυνομία φτάνουν τα έγγραφα της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, όπου καταγράφεται ότι τα κινητά της Κικής και του Δάνου πήραν σήμα από την ίδια κεραία όταν η Κική έλαβε το «αποχαιρετιστήριο» μήνυμα του δολοφόνου της.

Ο Δάνος ομολογεί το έγκλημα

Ο Δάνος παραδέχεται την ενοχή του στις 11 Αυγούστου και δηλώνει σχετικά με το μήνυμα που βρήκε στο κινητό της συντρόφου του, προς την κολλητή της φίλη, στο οποίο η Κική μιλούσε για κάποιον άλλο άντρα:

«Είχαμε χωρίσει δύο βδομάδες πριν. Συζητούσαμε και πέρασε η ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση. Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ».

O 40χρονος ξάδερφος του Δάνου, Παναγιώτης Κανέλλης, ήξερε τα πάντα για το βράδυ του εγκλήματος. Ήξερε που την είχε θάψει. Ήταν στην περιοχή του φράγματος Ασωμάτων. Τα πράγματά της τα είχε πετάξει σε διάφορα σημεία μακριά από εκεί.

Η ποινή του Δάνου ήταν η ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, χωρίς να του αναγνωρίσει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ο ξάδερφός του καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης. Σήμερα, ο Δάνος Μουρατίδης βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι δεκάδες γυναίκες επικοινώνησαν μαζί του, εκφράζοντας του τον θαυμασμό τους για τη «μυστηριώδη γοητεία» του.

Η Αγγελική Νικολούλη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση, εμπνεύστηκε και έγραψε το βιβλίο της «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου», βασισμένο στην υπόθεση της Κικής.

Κωστής Πολύζος: θύμα της μάνας και του πατριού του, που τον σκότωσαν για να γλιτώσουν την αποπληρωμή δανείου

Η Δέσποινα Κουτσέγκου και ο Χρήστος Ντιός, η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, τον σκότωσαν για να γλιτώσουν την αποπληρωμή δανείου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου του 2011 όταν ο 23χρονος εξαφανίστηκε από τη Σιάτιστα Κοζάνης.

Ο Κωστής ζούσε μαζί με τους δολοφόνους του, αλλά και με τον 12χρονο ετεροθαλή αδερφό του.

Κωστής Πολύζος: To μοιραίο βράδυ

Το βράδυ του φόνου, είχε μόλις επιστρέψει από το σπίτι του παιδικού του φίλου, Σπύρου, που έμενε πολύ κοντά όταν βγήκε έξω για να επισκευάσει κάποια βρύση, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της μητέρας και του πατριού.

Ένα αυτοκίνητο έφτασε έξω από το γκαράζ του σπιτιού τους, με τον Κωστή να μιλά και να γελά με έναν άγνωστο άντρα.Στη συνέχεια, ο Κωστής μπήκε στο σπίτι κι ενημέρωσε τους δικούς του πως θα επέστρεφε στο σπίτι του Σπύρου. Δεν πήρε μαζί το κινητό του, γιατί όπως δήλωσαν «δεν θα αργούσε». Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι τα ίδια υποστήριξε και ο αδελφός του, τον οποίο είχαν δασκαλέψει ανάλογα.

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια. Ο Κωστής μπήκε στο σπίτι στις 23.30, όπως δήλωσε η γειτόνισσαςς, που τον χαιρέτησε. Η γυναίκα δήλωσε ότι τον είδε κουρασμένο και βιαστικό και ότι ήθελε να πάει να ξαπλώσει. Οι γείτονες δεν είδαν καν το περιστατικό με το αυτοκίνητο έξω από το γκαράζ και τον άγνωστο άντρα που υποτίθεται πως μιλούσε με τον Κωστή, ούτε άκουσαν κάποιον θόρυβο, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε.

Με κλάμματα εμφανίζονταν οι θύτες στο «Φως στο Τούνελ» και αναζητούσαν την αλήθεια. Αποπειράθηκαν μάλιστα να χρεώσουν τον φόνο στον παππού και στον θείο, ακόμα και στον παιδικό φίλο του Κωστή.

Η Νικολούλη φυσικά δεν μπορούσε να προσπεράσει τις αντιφάσεις στις οποίες έπεφταν τα λεγόμενά τους.

Κωστής Πολύζος: H εύρεση της σωρού και των δολοφόνων του

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του διήρκεσαν επτά μήνες.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, το πτώμα του βρίσκεται σε ένα από τα πιο δύσβατα χωράφια της οικογενείας του πατριού, στο Πασά Γεφύρι από έναν κυνηγό, τον Σαράντη Λιάκο. Το σώμα ήταν φαγωμένο από σκυλιά και άλλα άγρια ζώα, που τον είχαν μισοξεθάψει από τον λάκκο του ενός μέτρου.

Ο κυνηγός δίστασε και δεν πήγε στην Αστυνομία. Μερικές ημέρες πριν, σαν προφητεία, είχε δει στον ύπνο του τον Κωστή να περιφέρεται στο συγκεκριμένο χωράφι.

Δύο ημέρες μετά το εύρημά του, αποφάσισε να πάει στην Αστυνομία. Την ίδια νύχτα ονειρεύτηκε ξανά τον Κωστή, χαμογελαστό αυτή τη φορά, να απομακρύνεται από το χωράφι.

Η αναγνώρισή του πτώματος ήταν αδύνατη χωρίς τη βοήθεια ιατροδικαστών και DNA.Η Αστυνομία και η Νικολούλη έψαχναν πια τον δολοφόνο του.

Οι έρευνες οδήγησαν στην ίδια του την μητέρα, που του είχε αφαιρέσει τη ζωή και τον είχε πετάξει στο χωράφι, με τη βοήθεια του συζύγου της. Το κίνητρο ήταν η εύκολη «αποπληρωμή» των δανείων ύψους 250.000 ευρώ που είχαν πάρει στο όνομα του Κωστή. Οι τράπεζες τους πίεζαν, ο Κωστής είχε αρχίσει να ανησυχεί για το πώς θα ξεπλήρωναν ένα τόσο μεγάλο ποσό και ζητούσε εξηγήσεις και κάπως έτσι αποφάσισαν να τον σκοτώσουν.

Οι ένοχοι συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2016 και τους υποβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για δολοφονία, περιύβριση νεκρού, αλλά και πλαστογραφία, καθώς πολλές από τις υπογραφές στα χαρτιά που έφεραν το όνομα του Κωστή ανήκαν στον πατριό του.

Η μάνα δεν δίστασε να δηλώσει: «Δεν θυμάμαι, έχουν περάσει χρόνια», κάθε φορά που καλούνταν να απαντήσει σε κάποια «δύσκολη» ερώτηση.

Η εισαγγελέας πάλι δήλωσε: «Είναι χειρότερη από τη Μήδεια, γιατί ωθήθηκε από ταπεινά αίτια».

Θανάσης Λάμπρου: ο καπετάνιος που δολοφονήθηκε από την Δήμητρα Βούλγαρη, την σύζυγό του που έμεινε γνωστή ως «η μαύρη χήρα»

8 Δεκεμβρίου 2014. Ο καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου βρίσκεται νεκρός με δυο σφαίρες στο κεφάλι και τον θώρακα στην αυλή του σπιτιού παιδικού του φίλου στην Κοιλάδα Αργολίδας, από τον νονό της κόρης του.

«Άκουσα φωνές. Κοντοστάθηκα. Άκουσα έναν άνδρα που ούρλιαζε σε κατάσταση αμόκ «θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω και μια γυναικεία φωνή που έκλαιγε με αναφιλητά. Στη συνέχεια άκουσα έναν άνθρωπο που έτρεχε. Τα βήματά του. Άκουσα αγκομαχητά. Έναν πυροβολισμό. Ένα ”ωχ”. Επικράτησε απόλυτη ησυχία και μετά από τριάντα δευτερόλεπτα ήρθε και ο δεύτερος πυροβολισμός», δήλωσε αργότερα ο ίδιος.

Το περίστροφο του φόνου ανήκε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και βρισκόταν πάντα φυλαγμένο στο ίδιο συρτάρι.

Δήμητρα Βούλγαρη: Το δολοφονικό της σχέδιο

Η Δήμητρα Βούλγαρη, 37 ετών, καθηγήτρια Αγγλικών, απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας δηλώνοντας: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βρεθεί ο άνθρωπος που αφαίρεσε τη ζωή του συζύγου μου».

Και αυτή εμφανίστηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη να θρηνεί για τον χαμό ενός ανθρώπου που όπως έλεγε ο περίγυρος, δε νοιαζόταν καθόλου.
Για να πείσει ακόμα πιο πολύ, στο λαιμό της φορούσε ένα μενταγιόν με το όνομά του. Αλλά τελικά δεν έπεισε κανέναν.

Ψύχραιμη, σχεδόν απαθής, μιλούσε με λεπτομέρεια για τη στιγμή που ενημερώθηκε από την αδερφή της για τον «τραυματισμό» του συζύγου της, λέγοντας ότι βρισκόταν σε ιδιαίτερο μάθημα Αγγλικών το οποίο παράτησε για να τρέξει στο Κέντρο Υγείας.

Δε δίστασε να χρησιμοποιήσει το ίδιο της το 10χρονο παιδί, ως μέσο για να φανεί πως δεν υποψιαζόταν το παραμικρό για την κατάστασή του.

Αντίθετως, τηλεφώνησε στο παιδί τους στο σπίτι για να της πει να ετοιμαστεί να πάνε μαζί να δουν τον πατέρα της, ο οποίος της είπε ότι είχε πυροβοληθεί.

Το κορίτσι ήταν μπροστά όταν οι γιατροί ανακοίνωναν στη Δήμητρα πως ο πατέρας της ήταν νεκρός.

Η Δήμητρα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς άφηνε αιχμές για συγγενείς του θύματος πως τάχα είχαν προσωπικούς λόγους να τον σκοτώσουν.

Κατηγόρησε και την Αστυνομία Ναυπλίου, λέγοντας ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά της.

Από την άλλη, οι συγγενείς του Θανάση Λάμπρου την κατηγορούσαν για εξωσυζυγικές σχέσεις και άσχημη συμπεριφορά απέναντι στον σύζυγό της.

Η ίδια έλεγε πως ναι μεν υπήρχαν προβλήματα, αλλά πως πάντα τον αγαπούσε, ορκιζόμενη να βρει τον δολοφόνο του.

Η ανακάλυψη της αλήθειας

Οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κατοικία έξω από την οποία βρέθηκε δολοφονημένος ο καπετάνιος δεν ήταν ένα απλό φιλικό σπίτι, μα ένας χώρος που η χήρα και πολλά άλλα πρόσωπα επισκέπτονταν συχνά, με την ίδια να απιστεί.

Η οικογένεια του Λάμπρου κατέθεσε στην Αστυνομία πως ο μόνος λόγος που υπήρχε να πάει ο Θανάσης εκεί τέτοια ώρα, ήταν για να πιάσει τη σύζυγό του με τον εραστή της επ’ αυτοφόρω.

Η Αγγελική Νικολούλη άρχισε να της ζητά εξηγήσεις. Η Δήμητρα έπεσε σε αντιφάσεις δείχνοντας ότι δεν έλεγε την αλήθεια.

Όσα ανέφερε για τη θέση στην οποία βρέθηκαν μέσα στο σπίτι τους το τσαντάκι και το κινητό τηλέφωνο του συζύγου της τα οποία εκείνος δεν αποχωριζόταν ποτέ, δεν έγιναν πιστευτά.

Συνελήφθη το Καλοκαίρι του 2015, όπου ομολόγησε την πράξη της στους άνδρες της Ασφάλειας Ναυπλίου.

Όμως, δεν υπέγραψε ποτέ την κατάθεσή της λέγοντας μέσα από την φυλακή: «Με δεσμεύει ό,τι φέρει την υπογραφή μου. Δεν έχω υπογράψει καμία ομολογία – απολογία, άρα –όχι φυσικά- δεν έχω ομολογήσει σε κανέναν και τίποτα. Με είχαν σε μια καρέκλα επί ώρες, χωρίς νερό».

Παρόλα αυτά, στα νύχια του θύματος βρέθηκε γενετικό υλικό της ίδιας, που επιβεβαίωσαν την ενοχή της.

Η ποινή της ήταν ισόβια κάθειρξη, ενώ θεωρήθηκε πως είχε συνεργό, μάλλον κάποιον εραστή της, που δεν βρέθηκε ποτέ.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”