Μωρό που γεννήθηκε πρόωρα στις 22 εβδομάδες «αποφοίτησε» από την εντατική και η μητέρα του έχει κάτι να μας πει

Ένα μωρό που γεννήθηκε στις μόλις 22 εβδομάδες εγκυμοσύνης βγήκε από την εντατική θεραπεία – και ένα συγκινητικό βίντεο κατέγραψε την μοναδική αυτή στιγμή.

Ο Cullen Potter, από την Αλαμπάμα, γεννήθηκε μόλις  394 γραμμάρια –  πολύ λιγότερα από το μέσο βάρος ενός φυσιολογικού νεογέννητου μωρού.

Η περήφανη μητέρα του, η Mollie Potter, λέει ότι με το που γεννήθηκε, οι γιατροί της είπαν ότι το μωρό της είχε μόλις 2%  πιθανότητες να ζήσει.

Αλλά η οικογένεια δεν παραιτήθηκε. Ο σύντροφος της μητέρας και πατέρας του παιδιού κάλεσε 16 νοσοκομεία σε τρία κράτη για να βρει έναν γιατρό που θα έσωζε τη ζωή του νεογέννητου.

Σήμερα, μετά από 160 ημέρες στο νοσοκομείο, το βρέφος είναι τελικά σε θέση να πάει στο σπίτι του!

Η κα Potter είπε: “Λοιπόν, εδώ είναι το 2% μας. Είναι τέλειο! Ο Θεός ήταν καλός μαζί μας!”

Ο Cullen πήρε αρκετό βάρος κι έχει ξεπεράσει τις σημαντικότερες δυσκολίες του.

Για να γιορτάσουν το θαύμα, οι γονείς του μωρού διοργάνωσαν μία ξεχωριστή “τελετή” εξόδου από τη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο παίδων στην Αλαμπάμα.

Το βίντεο της “τελετής” δείχνει τη νοσοκόμα Jewel Barbour να κρατά περήφανα το μωρό και να το πηγαίνει στο θάλαμο.

Ο Cullen είναι ντυμένος με τήβεννο ενώ σε όλη τη διάρκεια της τελετής παίζεται η κατάλληλη μουσική.

Η κα Potter περιγράφει στο Facebook την ατελείωτη μάχη εκείνης και της οικογένειάς της για να εξασφαλίσουν την καλύτερη φροντίδα για τον γιο τους.

Είπε: “Δεν παραιτηθήκαμε ποτέ. Γι’ αυτό και ο μικρούλης μας είναι ακόμα εδώ. Ζωντανός και ακμαίος.”

Η μητέρα έδωσε επίσης συγχαρητήρια και ευχαρίστησε το νοσοκομείο των παιδιών των ΗΠΑ για τη φροντίδα που έδωσαν στον γιο της.

Είπε: “Είναι εκπληκτικό αυτό που κάνουν. Πιστεύουν σε αυτά τα μικρά μωρά και τους δίνουν την ευκαιρία στη ζωή  που αξίζουν.”

“Εύχομαι οι γιατροί και τα νοσοκομεία να βλέπουν ιστορίες όπως του γιου μου για να επανεξετάσουν την πολιτική τους και να δώσουν σε όλα τα μωρά την ευκαιρία που τους αξίζει.”


διαφορετικό

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”