Μεγαλείο ψυχής: Ο Michael Jordan άνοιξε νοσοκομείο για άτομα με χαμηλό εισόδημα

Ο  Μάικλ Τζόρνταν, άνοιξε νοσοκομείο για άτομα με χαμηλό εισόδημα και είναι γεγονός. Ο σπουδαίος αθλητής που έχει διαγράψει τη δική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια και έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός και αγαπητός από τους fans του, δώρισε το τεράστιο ποσό εκατομμυρίων για την κλινική και πραγματοποίησε ένα όνειρο.

Το νέο νοσοκομείο

Είναι από τις περιπτώσεις και τις ειδήσεις που αξίζει να επικροτήσουμε και να θαυμάσουμε. Ο παίκτης του ΝΒΑ, άνοιξε και επίσημα, το πρώτο από τα δύο ιατρεία που θα προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε άτομα με χαμηλό εισόδημα στην πόλη Charlotte της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ.Παρόλο που η κλινική είχε κόστος 7 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Μιχαήλ Ιορδάνης δήλωσε ότι έδωσε τα χρήματα με ευχαρίστηση. Τόνισε δε ότι είναι πολύ ευγνώμων για όλη τη στήριξη που είχε από τους οπαδούς του.

Μάικλ Τζόρνταν: Ανοίγει νοσοκομεία για άτομα με χαμηλό εισόδημα

“Αυτό είναι κάτι πολύ συναισθηματικό για μένα, το να μπορώ να δώσω πίσω στην κοινότητα που με υποστήριξε όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ παρήγορο” – σχολίασε στην Ιορδανία κατά την ομιλία του.

“Τα χρήματα δεν είναι ένα πρόβλημα για μένα. Είναι η δέσμευση να κάνουμε τη διαφορά. Θέλουμε να έχει αντίκτυπο στην κοινότητα και ότι στο μέλλον θα έχει αντίκτυπο στην πόλη της Σαρλότ »

Η οικογενειακή κλινική Michael Jordan δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Novant Health, ένα κέντρο στο οποίο η Ιορδανία και οι Hornets είχαν προηγουμένως δωρίσει 750.000 δολάρια τα προηγούμενα χρόνια και βρίσκονται στη Δυτική Σαρλόττα.

Η κλινική στοχεύει να εξυπηρετήσει άτομα που δεν διαθέτουν ιατρική ασφάλιση. Ειδικά, αναμένεται ότι θα θεραπευθούν πάνω από 350.000 ενήλικες και παιδιά κατά τα πρώτα 5 χρόνια.

Μεγάλη τιμή για την πόλη

Ο Sharelle Blake, ένας γείτονας κλινικής που επίσης παρευρίσκεται εκεί, δήλωσε στο Fox 46 ότι «Αυτή είναι μια μεγάλη ευλογία για την περιοχή Camp Greene. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν εδώ που έχουν χαμηλό εισόδημα και δεν έχουν καμία ασφάλιση υγείας. Υπάρχουν παιδιά εδώ που χρειάζονται ανοσοποίηση για να πάνε στο σχολείο και δεν έχουν ασφάλιση, δεν έχουν καμία μορφή ».

Αναμένεται ότι σε λίγα χρόνια, η δεύτερη κλινική θα αρχίσει να λειτουργεί στην ανατολική πλευρά της πόλης του Σαρλότ.

Ο Michael Jordan έκανε μία σπουδαία -και άξια θαυμάσμού- χειρονομία. Είναι ένα έργο ταπεινώτητας, που έχει σκοπό να βοηθήσει εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη στην κοινότητα του. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε για την προσφορά του.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”