Μάνα δηλητηρίασε τον θετό γιο της και τον άφησε καιρό νηστικό ώστε το παιδί να αρρωστήσει και να πάρει επιδόματα

Μια θετή μητέρα άφησε το αγόρι που υιοθέτησε κυριολεκτικά “πετσί και κόκκαλο”, έτσι ώστε να μπορεί να διεκδικήσει παροχές ασθένειας.

Η Lyubov Korotkova κατηγορείται για τον υποσιτισμό του ορφανού υιοθετημένου της γιου Valery Kondourov, αφού τον άφηνε για οκτώ χρόνια να λιμοκτονεί για να πείσει τους γιατρούς ότι το αγόρι είχε μια σπάνια ασθένεια.

Στην ηλικία των 11 ετών, ο Kondourov ζύγιζε λιγότερο από 13 κιλά.

Οι κρατικοί ανακριτές στη Ρωσία κατηγορούν την Koprotkova ότι άφησε υποσιτισμένο το παιδί ώστε να φαίνεται σοβαρά άρρωστο και να ωφεληθεί εκείνη από τα επιδόματα ασθενείας.

Επίσης, έβαζε το αγόρι να παίρνει φάρμακα για να δημιουργήσει μια ασθένεια του στομάχου, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Έχοντας εξαπατήσει τους γιατρούς, κατάφερε να καταγράψει το παιδί της ως ανάπηρο… και άρχισε να λαμβάνει οικονομική βοήθεια, αποζημίωση και άλλα επιδόματα.”

Πήρε συνολικά 20.000 δολάρια από το κράτος, και έλαβε επίσης χρήματα από φιλανθρωπικούς οργανισμούς – τα οποία “ξόδεψε σε πολυτέλειες”, σύμφωνα με αναφορές.

Οι κατηγορίες εναντίον της περιλαμβάνουν την απάτη και πρόκληση «σκόπιμων βλαβών της υγείας» του παιδιού για τις οποίες αντιμετωπίζει έως και 10 χρόνια φυλάκισης.

Η υπόθεση, η οποία έλαβε χώρα στην πόλη Μαγκαντάν, ήρθε στη δημοσιότητα τον Μάιο.

H Korotkova ήρθε σε επαφή με τοπικούς αξιωματούχους οι οποίοι την θεώρησαν αρχικά ηρωίδα που βοήθησε ένα «σοβαρά άρρωστο» αγόρι.

Η συνήγορος του παιδιού του Κρεμλίνου, Anna Kuznetsova παρενέβη για να αποτρέψει την επιστροφή του παιδιού στην θετή μητέρα.

Ο Valery δεν είχε κανένα ιατρικό πρόβλημα εκτός από τη ζημία που προκάλεσε η Korotkova και τώρα αναρρώνει.

Η γυναίκα έκρυψε το βίαιο σχέδιο της από το σύζυγό της, Andrei.

Το παιδί φοβόταν να φάει μπροστά στη θετή του μητέρα η οποία του έδινε μικρές ποσότητες φαγητού πριν του δώσει τα φάρμακα που τον αρρώσταιναν.

Στα έντεκά του χρόνια, έβαζε ακόμη τα ίδια ρούχα που φορούσε στο ορφανοτροφείο, τότε που ήταν τριών ετών, όταν δηλαδή η Koprotkova  τον πήρε υπό την προστασία της.


διαφορετικό

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”