Κοριτσάκι 9 μηνών που γεννήθηκε με καρδιά έξω από το σώμα της έγινε καλά και επιστρέφει σπίτι της

Η Vanellope ύστερα από 9 μήνες νοσηλείας -από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε, δηλαδή- γυρίζει σπίτι της. Εκεί οι γονείς της, στη θέση του βρεφικού δωματίου, έχουν φτιάξει μια μικρή αντιγραφή ενός θαλάμου νοσηλείας νοσοκομείου για παιδιά με σοβαρές καρδιακές παθήσεις. 

Επειδή η Vanellope ήρθε στον κόσμο με την καρδιά της έξω από το σώμα της και έπρεπε από την πρώτη της ανάσα να δώσει την πιο σκληρή μάχη για να παραμείνει στη ζωή.

Το μωρό υποφέρει από μία σπάνια δυσπλασία του θώρακα, απ’ όπου και λείπει ένα οστό. Αυτό μπορεί να αποκατασταθεί χειρουργικά στο μέλλον, με χρήση δικού της οστού ή κάποιου υποκατάστατου που θα της επιτρέπει να αναπνέει κανονικά, χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Ώσπου να γίνει αυτό, οι γονείς της παίρνουν μαθήματα από τους γιατρούς, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τη φροντίζουν προκειμένου να παραμείνει ζωντανή – και από την ίδια σχετικά με το τι σημαίνει να είναι κανείς μαχητής από την πρώτη μέρα που βλέπει το φως…

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”