Καμαρώνει η Ελλάδα: Η 10χρονη Ευαγγελία που κατέκτησε την τρίτη θέση παγκοσμίως στο σκάκι

Η 10χρονη πρωταθλήτρια από την Ελλάδα Ευαγγελία Σίσκου που κατέλαβε την 3η θέση στους αγώνες του Παγκόσμιου Ατομικού Πρωταθλήματος στη Γεωργία.

Η μικρή πρωταθλήτρια Ευαγγελία Σίσκου

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό σκάκι, είναι η τρίτη θέση που κατέκτησε η 10χρονη Ευαγγελία Σίσκου, φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας στα κορίτσια κάτω των 10 ετών, στους αγώνες του αντίστοιχου Παγκόσμιου Ατομικού Πρωταθλήματος που τελείωσαν χθες , στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, η Ευαγγελία, σκακίστρια του ΑΜΟ Γαλαξίας, με 8 βαθμούς σε 11 αγώνες ισοβάθμησε στις θέσεις 3 έως 7 και σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας πήρε τελικά το χάλκινο μετάλλιο. Στο πρωτάθλημα των κοριτσιών μέχρι 10 ετών συμμετείχαν 101 σκακίστριες από 36 χώρες.

«Η νεαρή αθλήτρια µε την απόδοσή της όπως και ο 14χρονος Νίκος Πούπαλος που πριν λίγες κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσµιο Ατοµικό Πρωτάθληµα µέχρι 14 ετών στη Ρουµανία, αποδεικνύουν ότι το µέλλον για τα νεαρά αγόρια και κορίτσια τους αθλήµατος µας προµηνύεται αισιόδοξο και λαµπρό», σχολίασε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, επαινώντας τους αθλητές.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”