Ημέρα που άλλαξε η ζωή της: Η δραματική ιστορία σερβιτόρας που κέρδισε 10 εκατ. από ένα φιλοδώρημα

Το σερβίρισμα πρωινού ενός πελάτη πριν από περίπου 20 χρόνια έμελλε να αλλάξει για πάντα την ζωή της Tonda Dickerson. Τίποτα δεν θα ήταν πια το ίδιο. Ο Edward Seward επέλεξε για φιλοδώρημα να της αφήσει ένα λαχείο. Ένα λαχείο που λίγες ημέρες μετά έφερε κοσμογονικές αλλαγές στη ζωή της 30χρονης τότε Tonda.

Οι δικαστικές περιπέτειες

Η Dickerson κέρδισε 10 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή ήταν η πρώτη ανατροπή στην ζωή της. Η ευχάριστη. Αλλά δεν θα ήταν η μόνη. Επέλεξε να παίρνει 375 χιλιάδες τον χρόνο για μια περίοδο 30 ετών, μια κίνηση που οι περισσότεροι οικονομολόγοι κρίνουν ως σοφή. Δεν θα χρειαζόταν να δουλέψει ποτέ ξανά ως σερβιτόρα.

Όμως η δυσάρεστη ανατροπή ήρθε πολύ σύντομα. Κι αυτή ήταν οι δικαστικές διαμάχες μετά από μηνύσεις που τις έκαναν οι συνάδελφοί της αλλά και ο άνθρωπος που της έδωσε το λαχείο. Οι συνάδελφοί της υποστήριξαν πως όλα τα φιλοδωρήματα θα πρέπει να μοιραστούν στο σύνολο του προσωπικού. Το δικαστήριο αρχικά τους δικαίωσε, αν και η Dickerson ισχυριζόταν πως δεν είχε πει ποτέ ότι είχε συμφωνήσει να μοιραστεί τα tips.

Οι συνάδελφοι της ήταν 4 και υποστήριξαν πως είχαν και εκείνοι πάρει λαχεία ως φιλοδωρήμα και είχαν συμφωνήσει στο παρελθόν να μοιραστούν τα κέρδη. Η νικήτρια του λαχείου είχε απορρίψει μια συμφωνία που θα της επέφερε 3 εκατομμύρια δολάρια πριν την δίκη και μόλις άκουσε την απόφαση έφυγε χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.

Κέρδισε την έφεση

Το σκέπτικό της απόφασης ανέφερε πως αν υπήρχε συμφωνία, τότε επρόκειτο για τζόγο, κάτι που απαγορεύεται στην πολιτεία της Αλαμπάμα. Έτσι το δικαστήριο έκρινε πως κάθε προφορική συμφωνία ήταν ανεφάρμοστη.

Κι ενώ νόμιζε πως τα δύσκολα είχαν περάσει, τρία χρόνια αργότερα ήρθε ο Seward να της κάνει εκ νέου μήνυση. Υποστήριξε πως έκαναν και μεταξύ τους μια συμφωνία μόλις της έδωσε το λαχείο. Πώς αν κερδίσει, θα του αγόραζε ένα αυτοκίνητο. Ο δικαστής όμως απέρριψε την μήνυση. Η ιστορία βέβαια δεν τελειώνει εδώ.

Η περιπέτεια με τον πρώην σύζυγο της

Η Dickerson είχε χωρίσει από τον σύζυγό της, Martin, το 1997. Δυο χρόνια πριν πάρει στα χέρια της το λαχείο. Ο σύζυγός της λοιπόν προσπάθησε να την απαγάγει. Την έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο και την οδήγησε σε μια λίμνη, ενώ απειλούσε να την σκοτώσει. Το τηλέφωνό της χτύπησε μια φορά και ο πρώην σύζυγός της την απείλησε για άλλη μια φορά, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής. Όταν χτύπησε δεύτερη φορά, του είπε πως πρέπει να την αφήσει να απαντήσει γιατί θα αρχίσουν να την ψάχνουν. Όταν ο πρώην σύζυγός της συμφώνησε, εκείνη άνοιξε την τσάντα της και έβγαλε ένα πιστόλι. Όταν ο Martin κινήθηκε εναντίον της, τον πυροβόλησε στην δεξιά πλευρά του στήθους.

Κατάφερε να της πάρει το όπλο και την απείλησε πως θα την σκοτώσει και ύστερα θα αυτοκτονήσει. Όμως εκείνη κατάφερε να τον πείσει ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν με την αστυνομία να φτάνει εκεί λίγο αργότερα.

Αλλά πάλι, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Για μια δεκαετία, η εφορία διαφωνούσε με την Dickerson για το ακριβές ποσό που έπρεπε να καταβάλει. 13 χρόνια μετά την τυχερότερη μέρα της ζωής της, το δικαστήριο αποφάσισε πως έπρεπε να πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο.

Αν το να κερδίσεις ένα λαχείο, φέρνει μαζί του όλα αυτά, τότε να μένει το βύσσινο…

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”