«Η Χαρούλα Καρνίκη περίμενε μάταια»: Έφυγε από τη ζωή περιμένοντας επί 3 χρόνια τη σύνταξη που δεν ήρθε…

H Χαρούλα Καρνίκη, εργάστηκε επί 4 δεκαετίες στον χώρο της εστίασης, πάλεψε με τον καρκίνο και έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών, πριν προλάβει να πάρει στα χέρια της μια πλήρη σύνταξη την οποία περίμενε με αγωνία σχεδόν 3 χρόνια.

Περίμενε μια σύνταξη που δεν ήρθε ποτέ

Όλες της οι οικονομίες, χιλιάδες ευρώ, εξανεμίστηκαν τον τελευταίο χρόνο της ασθένειας σε ιδιωτικά ασθενοφόρα που τη μετέφεραν για τις θεραπείες της και αποκλειστικές νοσοκόμες, στη διάρκεια της νοσηλείας της σε δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Η Χαρούλα Καρνίκη, που γεννήθηκε στο Φόδελε και ένα ολόκληρο χωριό την αποχαιρέτησε με αγάπη και συγκίνηση το περασμένο Σάββατο, μπόρεσε να ζήσει με αξιοπρέπεια τους τελευταίους μήνες της σε αυτό τον κόσμο όχι χάρη στη φροντίδα του κράτους, που είχε υποχρέωση να της δώσει τη σύνταξη που δικαιούτο και για την οποία εργάστηκε μια ολόκληρη ζωή, αλλά χάρη στη βοήθεια και τη στήριξη των φίλων της και των δικών της ανθρώπων.

Η ίδια είχε μιλήσει πριν 1 μήνα με απόγνωση στην «Π» για τα δεινά που περνούσε κατάκοιτη και χωρίς χρήματα στο πορτοφόλι, ζητώντας μια σύνταξη αξιοπρέπεια, πριν φύγει από τη ζωή.

Δυστυχώς δεν πρόλαβε και δεν είναι η μόνη

«Κάτι πρέπει να αλλάξει, είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει και δεν το λέω μόνο για τη φίλη μου, αλλά και για τους επόμενους που βιώνουν ή θα ζήσουν τέτοιες καταστάσεις χωρίς να νιώθουν την παραμικρή ασφάλεια σε ένα κράτος που δεν προστατεύει τους πολίτες του» είπε στην «Π» στενή της φίλη και συνεργάτιδα επί χρόνια.

Η ίδια σχολίασε ότι όσοι διαφημίζουν ότι οι συντάξεις δίνονται μέσα σε 2,5 μήνες λένε ψέματα.

«Πολιτικοί και υπάλληλοι κρύβονται πίσω από τα γραφεία τους, κάποιοι που έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη” παίρνουν εγκαίρως σύνταξη και άλλοι περιμένουν χρόνια.

Ντρέπομαι που ζω σε μια τέτοια κοινωνία» σχολίασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι να παίζουν με την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, όχι μόνο στη διάρκεια της ζωής τους αλλά ακόμη και μέχρι τον θάνατό τους.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”