Έβαλε τα όνειρα πάνω από την ηλικία: 84χρονη γιαγιά τελείωσε το γυμνάσιο και γίνεται παράδειγμα προς μίμηση

Ποτέ δεν είναι αργά να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου. Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία, μπροστά στα θέλω. Η απόδειξη είναι μια 84χρονη γιαγιά, η οποία αποφοίτησε από το γυμνάσιο, κάτι που δεν έκανε ποτέ και το έβαλε στόχο και το έκανε. Η οικογένειά της είναι πολύ περήφανη για αυτήν για αυτό το μεγάλο επίτευγμα.

Λένε ότι ποτέ δεν είναι αργά για μάθηση και μπορούμε εύκολα να το επαληθεύσουμε γιατί κάτι νέο μαθαίνεται κάθε μέρα. Όσο μικρή κι αν είναι, η γνώση είναι πάντα πολύτιμη με οποιοδήποτε μέτρο.

Η εκπαίδευση είναι ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα, επομένως όλοι θα πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό και υπάρχουν και εκείνοι που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά να επιστρέψουμε σε αυτούς.

84χρονη γιαγιά: Αποφοίτησε από το γυμνάσιο και συνεχίζει

Η Irma Gloria Esquivel είναι μια 84χρονη γυναίκα που μόλις αποφοίτησε από το Centro Bachillerato Tecnológico Agropecuario (CBTA) No. 74 στην Cadereyta Jiménez, Nuevo León , Μεξικό. Η γυναίκα δεν είδε κανένα εμπόδιο στην ηλικία της να πετύχει έναν από τους στόχους της και χάρη σε αυτή την επιμονή έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως αναφέρει το Milenio , η Ίρμα είχε την ακαδημαϊκή της πράξη την Τρίτη, 12 Ιουλίου, και ο δήμαρχος της πόλης, Cosme Leal, μοιράστηκε την ιστορία στον λογαριασμό του στο Facebook . Επιπλέον, αναγνώρισε την προσπάθεια και τον ενθουσιασμό της γυναίκας για το εν λόγω επίτευγμα.

Σε ανάρτηση του ο Leal έγραψε: «Πολλά συγχαρητήρια στην κυρία Irma Gloria Esquivel, γιατί στα 84 της τελείωσε το γυμνάσιο, στο CBTA 74 στο Tepehuaje, κάθε προσπάθεια έχει ανταμοιβή και αυτή η αποφοίτηση είναι ένα παράδειγμα που μας παρακινεί να μην δικαιολογούμε την εκπαίδευση, γιατί υπάρχει δεν υπάρχει ηλικία για να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας, ο θαυμασμός μου για την κυρία Ίρμα, που είναι παράδειγμα για όλους».

Δίπλα της η οικογένεια της, οι φίλοι και συνάδελφοι, η Ίρμα γιόρτασε το τέλος αυτού του ακαδημαϊκού σταδίου. Με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη παρέλαβε το δίπλωμά της από τον δήμαρχο και πόζαρε με περηφάνια φωτογραφίσεις.

84χρονη γιαγιά: Έγινε viral και παράδειγμα προς μίμηση

Η ανάρτηση του προέδρου έγινε σύντομα viral και οι χρήστες συνεχάρησαν την Ίρμα και την αναγνώρισαν ως παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση για όλους. Και είναι ότι η μελέτη απαιτεί όχι μόνο ψυχική προσπάθεια αλλά και σωματική, οικονομική και χρόνο.

Η κυρία Ίρμα συνοδευόταν από τα αγαπημένα της πρόσωπα σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής της. Η εγγονή της αναγνώρισε επίσης την αξία της γιαγιάς της μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. 

Μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες που συνόδευσε με μια ωραία περιγραφή: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν, κατάφερε να εκπληρώσει έναν ακόμη από τους στόχους της. Και είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να είμαστε εκεί για να το δούμε. Ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν για να μην εγκαταλείψουν ποτέ τους στόχους τους», είπε.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”