Έργα τέχνης: Γιαγιά μετατρέπει τα καφάο ΟΤΕ και τα πίλαρ της ΔΕΗ σε πίνακες ζωγραφικής

Ο λόγος για την Αναστασία Σαμπάνη που θυσίασε το ταλέντο της στη ζωγραφική για να μεγαλώσει τα παιδιά της και πλέον απελευθερωμένη χαρίζει απλόχερα το ταλέντο της μετατρέποντας τα καφάο και τα πίλαρ σε έργα τέχνης.

Η ιστορία της Αναστασίας Σαμπάνη

Μόλις στα 15 της χρόνια έγινε μητέρα και στα 36 της χρόνια απέκτησε το πρώτο της εγγόνι… Τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά της και τα δύο εγγόνια της πήραν το δρόμο τους στην ακαδημαϊκή ζωή η Αναστασία Σαμπάνη βρήκε το χρόνο να αφιερωθεί στη μεγάλη της αγάπη, τη ζωγραφική.

Είναι η γυναίκα που μετατρέπει τα καφάο του ΟΤΕ και τα πίλαρ της ΔΕΗ σε πίνακες ζωγραφικής, πραγματικά έργα τέχνης.

Αντλεί την έμπνευση της από τους ήρωες των θρυλικών κόμικς, την καθημερινότητα, την παράδοση αλλά και τις αστείρευτες εικόνες που της προσφέρει απλόχερα η φύση από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Γεννημένη στο Συκάμινο Αττικής πριν από 58 χρόνια δημιούργησε μία ευτυχισμένη οικογένεια και πλέον έχει τον χρόνο να αφιερώνεται στη μεγάλη της αγάπη, την ζωγραφική.

Το smart έχει γίνει ατελιέ

Έχει μετατρέψει το μικρό smart σε ατελιέ. Το έχει γεμίσει με κουτάκια από μπογιές από όλα τα χρώματα, πινέλα, νέφτι, χαρτιά, καθαριστικά και με την υποστήριξη του Δήμου Ωρωπού στον οποίο εργάζεται ως… ζωγράφος ξεκινάει από νωρίς το πρωί και ζωγραφίζει τοίχους σχολείων και νηπιαγωγείων και ότι άλλο της ζητήσουν τα παιδιά…

Οι αγαπημένοι ήρωες

«Συνήθως τα παιδιά μου ζητούν να τους ζωγραφίζω θέματα από τα γνωστά κόμικς. Τους αρέσει πολύ ο Ντόναλντ, η Νταίζη, ο Μίκυ Μάους, η Μίνι Μάους, ο Πλούτο και τα ανιψάκια. Επίσης ο Μπομπ Σφουγγαράκης και οι φίλοι του, ο Δρακουμέλ και τα στρουμφάκια και όλα τα γνωστά καρτούν», λέει στο ethnos.gr η Αναστασία Σαμπάνη σχετικά με τα δημοφιλή θέματα που έχει ζωγραφίσει σε νηπιαγωγεία και σχολεία της περιοχής

Η επιτυχία που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ

Από τα πρώτα μαθητικά χρόνια είχε εκδηλώσει την κλίση της προς την ζωγραφική και θυμάται πως όταν ήταν 15 χρονών ένα έργο της πήρε πρώτο πανελλαδικό βραβείο αλλά η ίδια δεν το χάρηκε ποτέ:

Παράθυρο στη… φύση

«Όταν ήμουν 15 ετών είχα φτιάξει ένα έργο ζωγραφικής για κάποιον άλλον. Αυτό το έργο πήρε το πρώτο βραβείο. Η δασκάλα βέβαια κατάλαβε πως το είχα κάνει εγώ. Δεν αναγνωρίστηκε ποτέ εκείνη η επιτυχία αλλά από τότε αναθάρρησα και είπα μέσα μου πως μπορώ να κάνω πράγματα».

Έμεινε όνειρο

«Τα τελευταία χρόνια που τα παιδιά και τα εγγόνια μου μεγάλωσαν και πήραν το δρόμο τους αποφάσισα να αφιερωθώ και πάλι με την ζωγραφική αποδεχόμενη την πρόταση του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη. Είναι ένα μεγάλο μου όνειρο και κάτι που δεν κατάφερα να ολοκληρώσω ποτέ σωστά, αλλά τώρα στα… γεράματα κατάφερα να κάνω πράξη το όνειρο μου μέσα από την υποστήριξη του Δήμου. Η μικρή μου κόρη και μία εγγονή μου καθώς και η αδελφή μου το έχουν πολύ με την ζωγραφική».

Το όνειρο τελείωσε νωρίς

Όπως λέει η Αναστασία Σαμπάνη είναι αυτοδίδακτη αν και κάποια στιγμή θα ήθελε να πάρει κάποια μαθήματα για τις πολύ ιδιαίτερες τεχνικές όπως για παράδειγμα οι σκιάσεις:

«Όλα πρέπει να γίνονται κανονικά στην ώρα τους. Η ζωγραφική τελείωσε νωρίς για μένα. Τα όνειρα έμειναν ανεκπλήρωτα. Τώρα που πάλι βρήκα χρόνο και έχω και έμπνευση βρήκα τον εαυτό μου και εργάζομαι στον Δήμο Ωρωπού για να ζωγραφίζω».

Η αγάπη του κόσμου

«H αγάπη του κόσμου με εντυπωσιάζει. Ευχαριστώ όσους με βοηθούν. Ο κόσμος με υποστηρίζει. Πολλοί θέλουν να μου δώσουν χρώματα. Έχω γυρίσει πολλά χωριά και έχω ζωγραφίσει πολλές γωνιές, κυρίως τοίχους, καφάο και πίλαρ με διάφορες παραστάσεις που εμπνέομαι από τη φύση αλλά και την καθημερινή μας ζωή».

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”