Επιχείρηση Διάσωσης Ενός Κοκαλιασμένου Κυνηγόσκυλου Που Βρέθηκε Σε Φαράγγι Στις Σέρρες (Εικόνες)

Για μια πραγματικά επεισοδιακή διάσωση διαβάζουμε στη σελίδα τους Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ που αφορά την απεγκλώβιση ενός κοκαλιασμένου από την ασιτία κυνηγόσκυλου στην περιοχή της ιστορικής Μονής του Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες.

Το άτυχο ζώο είχε πέσει στο φαράγγι του καταρράκτη που βρίσκεται ακριβώς έξω από το μοναστήρι. Το σίγουρο είναι πως ήταν τουλάχιστον δύο μέρες εκεί. Όταν κάποιοι άνθρωποι άκουσαν τις φωνές και το κλάμα του, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής μαζί με άντρες της ΕΜΑΚ έστησαν μια επιχείρηση που κράτησε 3 ώρες, καθώς ήταν ιδιαίτερα δύσκολα τα πράγματα. Όμως τα κατάφεραν. Το σκυλάκι απεγκλωβίστηκε από εκεί και ήρθε στα χέρια των εθελοντών του ΦΟΣ και της οργάνωσης Vets in Action, οι οποίοι το μετέφεραν στον κτηνιατρείο για περίθαλψη.

Είναι άγνωστο πώς το σκυλί έπεσε στη χαράδρα του καταρράκτη έξω από το μοναστήρι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπήρχε περίπτωση, αν δεν το έβγαζαν από εκεί, να επιβιώσει.

Το ζώο, σύμφωνα με την ανάρτηση, φορούσε ακριβό κολάρο εντοπισμού με κάποια κινητά τηλέφωνα αλλά δεν είχε τσιπάκι. Στα κινητά απάντησαν κάποιοι, οι οποίοι αρνήθηκαν ότι είναι δικό τους. Ανέφεραν ότι το είχε μια ομάδα κυνηγών περιοχής άλλου δήμου και ότι χάθηκε πριν ένα μήνα, όταν το έβγαλαν έξω για δοκιμή στο κυνήγι. Και δεν το δήλωσαν γιατί πάντα τα σκυλιά αυτά…επιστρέφουν.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τους ανθρώπους αυτούς ήταν χωρίς λογική καθώς δεν υπήρχε τίποτα συγκεκριμένο σε όσα έλεγαν. Ο Σπύρος, όπως λέγεται ο σκυλάκος, θα έχει την κατάλληλη περίθαλψη και θα δοθεί σε ανθρώπους που θα τον αγαπάνε και θα τον φροντίζουν.

Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πηγή: petpet.news

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”